НАСА обяви нова потенциална дата за начало на мисията Artemis

...
НАСА обяви нова потенциална дата за начало на мисията Artemis
Коментари Харесай

Новите мисии за Луната може да започнат от май

НАСА разгласи нова евентуална дата за начало на задачата Artemis I, която да стартира похода към изпращане на хора на Луната. Първоначалните проекти за април т.г. няма да се случат и новата най-ранна допустима дата е в края на май т.г., оповестява CNET.

Това също не е дефинитивно решение и то може да бъде променено. Все още продължава анализът на опциите, оповестява Том Уитмейър, един от заместник-ръководителите на плана.

Макар задачата да се развива по-бавно от предстоящото, прогрес въпреки всичко има. Най-важните проби ракетата SLS към този момент са завършили и сега се проучват данните. Резултатите до момента са положителни и скоро ще стартира подготовката за "генералната подготовка ", която включва превоз на ракетата и модула Orion до площадката за политане и зареждане с гориво.

Сегашните проекти са това да се случи на 17-ти март. Готовата настройка от ракетата и модула ще е висока 122 метра и ще тежи над 7700 тона.

Едва след "репетицията " ще има и изясненост за съответни дати за първия полет. Artemis I е единствено началото на поредност задачи от едноименната стратегия, които последователно ще стават все по-сложни и амбициозни. След нейното осъществяване ще може да се направи и по-ясен график за идващите задачи и по кое време ще полетят хора към Луната.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР