NASA обяви, че планира да потопи Международната космическа станция (МКС)

...
NASA обяви, че планира да потопи Международната космическа станция (МКС)
Коментари Харесай

NASA ще разбие МКС в Тихия океан в началото на 2031 г.

NASA разгласи, че възнамерява да потопи Международната галактическа станция (МКС) в далечен район на Тихия океан, прочут като точка Немо, при започване на 2031. По този метод тя ще съобщи щафетата на комерсиалните галактически станции.

В освежен отчет, изпратен до Конгреса на Съединени американски щати, галактическата организация разказа какви ще бъдат последните мигове на изстреляната през 2000 година, както и какво евентуално ще вършат астронавтите в ниската околоземна орбита след заличаването ѝ.

„ Частният бранш е механически и финансово кадърен да създава и оперира търговски дестинации в ниска околоземна орбита благодарение на NASA - съобщи Фил Макалистър, шеф на комерсиалните пространства в централата на американската галактическа организация. - Очакваме с неспокойствие да споделим научените уроци и оперативния опит с частния бранш, с цел да им помогнем да развият безвредни, надеждни и рентабилни дестинации в космоса. “

Само месец по-рано NASA разгласи, че администрацията на президента Джо Байдън е взела решение да удължи живота на станцията от 2024 година до 2030 година Според галактическата организация в границите на този интервал нейната част от станцията би следвало към момента да е здрава в структурно отношение.

Междувременно съветските управляващи не престават да правят оценка положението на техните елементи от станцията. Особено огромно внимание се обръща на издигнатия от Русия модул „ Звезда “, при който имаше приключване на въздух.

През 2025 година NASA евентуално ще избере минимум един план за комерсиална галактическа станция за нейните астронавти. Някои от модулите на МКС могат да бъдат част от други орбитални бази по време на прехода. Орбитата на останалите пък ще бъде намалена последователно през втората половина на 2020-те в подготовка за финалния ден.

Сегашният сюжет на NASA включва три галактически апарата „ Прогрес “, употребявани за доставка и издигнати от Русия, които ще задействат моторите си, до момента в който са прикачени към станцията. Тази интервенция на „ деорбитиране “ ще продължи няколко месеца. Друг галактически уред (вероятно товарния транспортен съд „ Сигнъс “ на „ Нортроп Груман “) също може да изиграе някаква роля.

През първите месеци от дееорбитирането на станцията ще има астронавти, само че последните стадии от задачата ще бъдат изпълнени напълно отдалечено. В края на 2030 година на МКС не би трябвало да има нито един човек.

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР