Нарушителите на забраната за влизане със стари автомобили в центъра

...
Нарушителите на забраната за влизане със стари автомобили в центъра
Коментари Харесай

Забраната за стари коли в центъра: Защо шофьорите нарушители в София „няма да знаят“, че са санкционирани

Нарушителите на възбраната за влизане със остарели коли в центъра на София няма да знаят, че са глобени. Това сподели в Столичния общински съвет кметът на София Васил Терзиев, предава Българска телеграфна агенция.

Забраната влиза в действие от 1 декември. Според Терзиев камери има, само че автоматизираният програмен продукт не работи.

Автомобилите, чийто достъп ще е неразрешен, ще могат да употребяват заобиколни направления

„ Всичко би трябвало да се прави ръчно. Нарушителите могат да бъдат хващани посредством камерите, само че няма програмен продукт, с който да бъдат оценени данните “, изясни кметът.

Той сподели, че процесът на санкциониране може да отнеме доста време.

„ Не оборвам аргументите, заради които възбраната е въведена, само че методът да бъде направена в действителност ни кара да мислим, че методът е неправдив. Обсъждат се разновидности по какъв начин да бъде открито най-справедливото решение за жителите. Не може да държим хората виновни, по тази причина че Столичната община не си е свършила работата “, акцентира Терзиев.

Забраната за остарели коли се вкарва в така наречен дребен градски кръг, който обгръща булевардите „ Васил Левски ”, „ Патриарх Евтимий ” и улиците „ Ген. Скобелев ”, „ Опълченска ” и бул. „ Сливница ”.

Решението за зоната беше признато от предходния общински съвет в края на 2022 година в осъществяване на решение на Софийския градски съд. Тогава съдът постанови, че Столичната община би трябвало да предприеме ограничения за въвеждането на нискоемисионни зони като част от ограниченията за възстановяване на качеството на въздуха изключително през зимните месеци.

По данни на Столичната община възбраната ще обхване към 50 хиляди автомобила или всяка пета кола в София. За най-замърсяващите коли от първа екокатегория са избрани дизеловите коли до 2002 година и бензиновите - до 1996 година

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР