Нарушенията са главно за шофиране без застраховка, след употреба на

...
Нарушенията са главно за шофиране без застраховка, след употреба на
Коментари Харесай

Хиляди българи са глобени и с отнети книжки в чужбина

Нарушенията са основно за шофиране без застраховка, след приложимост на алкохол или опиати. 3000 българи всяка година получават „ честитки” от чужбина, а над 1000 остават без книжки. Дори и да си платят незабавно, постоянно минават месеци, до момента в който си ги приберат назад, отбелязва bTV.

„ Понякога в нашата съседка Румъния се губи някъде към половин година, без значение от периода на наказването. Този, който е осъден, даже и да му е изтекло наказването, не може да получи нова брошура, защото остарялата му е отнета от полицията в съответната държава”, изясни Алекси Стратиев, някогашен шеф на „ Пътна полиция”.

Отнетите книжки се изпращат в българските задачи зад граница, минават през Външно министерство и най-после идват в КАТ, изясни шефът на пътната полиция Бойко Рановски.

Проверява се дали е платена санкцията и пострадалият си получава свидетелството назад.

„ 70 евро беше санкцията, в случай че я платиш незабавно - 35. Говорил съм по телефона и не преставам да приказвам, без хендсфри, на късмет”, признава водачът на камион Христо Христов.

Шофьори от Благоевград се оплакват от жестоко отношение на гръцки служители на реда. Иван Николов да вземем за пример е санкциониран 300 евро там и твърди, че след инспекцията номерата на камиона му били свалени и стъпкани на земята.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР