Нарушението е установено, съдът е наложил глоба, която е платена.

...
Нарушението е установено, съдът е наложил глоба, която е платена.
Коментари Харесай

За съда има нарушение, за министерството – не

Нарушението е открито, съдът е наложил санкция, която е платена. Министерството обаче продължава да твърди, че всичко е наред. Това е изводът от историята с отхвърли на основната дирекция " Охрана " към правосъдното министерство да извърши правосъдно решение и да конвоира задържан на погребението на майка му. В следващо отворено писмо арбитър Мирослава Тодорова от Софийския градски съд твърди, че и наложената глоба на районния началник в дирекцията не е задоволителна да предотврати бъдещи сходни нарушавания. Според нея е нужна " смяна на разбирането на държавната администрация за практическите измерения на върховенството на правото ".

Историята

в София Александър Манчев бе санкциониран с 2000 лева поради отхвърли на структурата да конвоира задържан за погребението на майка му. Разпореждането, с което му се позволява да участва, бе постановено от арбитър Тодорова. По това време мъжът е арестуван под стража, защото има дело за осъществяване на присъда за кражба, постановена в Албания. Междувременно майка му почива след заразяване с ковид. Тодорова разпорежда задържаният да бъде конвоиран до гробищата. това с аргумента, че могат да заведат арестуван до орган на правосъдната власт, само че не и до гробищата.

В отговор Тодорова му постанова санкция. Манчев апелира пред административния съд, който удостоверява глобата. Съдия Тодорова се базира и на дело пред Европейския съд по правата на човек, по което България към този момент е била наказана поради отвод пандизчия да бъде заведен на погребението на брат си.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР