Нарушаването на конституцията и полицейщината нямат оправдания, трябва да се

...
Нарушаването на конституцията и полицейщината нямат оправдания, трябва да се
Коментари Харесай

ДПС: Няма да подкрепим правителството, ще бъдем опозиция

„ Нарушаването на конституцията и полицейщината нямат оправдания, би трябвало да се застъпим за демокрацията “, прикани водачът на ПГ на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ
„ Движение за права и свободи няма да поддържа препоръчаното държавно управление. С нас никой не е водил диалози. Народът изиска същинска и работеща смяна, а не замяна. “ Това съобщи от трибуната на Народното събрание водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

„ Безкритичното допускане на нарушение на конституцията и законите на страната и грозните прояви на полицейщина ерозират демокрацията и държавността. И не могат да имат никакво опрощение. “, безапелационен беше Карадайъ и цитира стиха на  Мартин Нимьолер - „ Когато те дойдоха… “

„ Когато нацистите пристигнаха за комунистите, аз мълчах; не бях болшевик.

Когато пристигнаха за социалдемократите, аз мълчах; не бях социалдемократ.

Когато пристигнаха за тези от профсъюзите, аз мълчах; не членувах в синдикат.

Когато пристигнаха за евреите, аз мълчах; не бях евреин.

Когато пристигнаха за мен – към този момент нямаше кой да приказва. “ По този метод водачът на Движение за права и свободи насочи апел към всички, че би трябвало да се опълчват на погазването на конституцията и полицейщината.

Карадайъ е безапелационен, че тези процеси са почнали преди няколко месеца. Той напомни от трибуната на Народното събрание и дейностите на управляващите от служебния кабинет и най-много в лицето на силово ведомство против  избиратели на Движение за права и свободи по време на извършените през тази година няколко вота.

„ Защитата на правата и свободите е естественото действие на държавността. Провеждането на изборите не беше в тази посока. За гласоподавателите на Движение за права и свободи сравнението с тоталитарното време беше реалност “, добави той.

Лидерът на Движение за права и свободи съобщи, че страната ни се намира в институционална рецесия, коронавирус рецесия, икономическа рецесия. По думите му би трябвало да има ръководство, което да би трябвало да работи за смяна а не замяна, да работи за демокрацията и върховенството на закона, както и за повишение на приходите на жителите.

Демокрацията се намира в комплициран стадий от развиването си. Основна задача на Народно събрание е да възвърне демокрацията и да се оправи с институционалната рецесия в страната. България има потребност от постоянен кабинет. Националният запас не е задоволителен. Планът за възобновяване и оперативните стратегии изостават. Безкритичното допускане на нарушение на конституцията и законите на страната и грозните прояви на полицейщина ерозират демокрацията и държавността. И не могат да имат никакво опрощение, добави Карадайъ.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР