Народното събрание започва пленарната си сесия с блиц и парламентарен

...
Народното събрание започва пленарната си сесия с блиц и парламентарен
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Депутатите се връщат на работа

Народното заседание стартира пленарната си сесия с блиц и парламентарен надзор. След ваканцията депутатите стартират работа в обновената преди три години пленарна зала в постройката на някогашния Партиен дом на площад " Княз Александър I ".

Заседанието ще стартира в 9.00 часа. Очаква се да прозвучат химнът на България и на Европейски Съюз. След откриването по традиция се чака парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, " Продължаваме Промяната " – " Демократична България ", " Възраждане ", Движение за права и свободи, " Българска социалистическа партия за България " и " ИТН " да разгласят главните си цели през новия политически сезон.

Гледайте онлайн тук или на



Есенната сесия на 49-ото Народно заседание ще бъде открита в постройката на някогашния Партиен дом. Решението бе оповестено при започване на август от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков.

Промяната бе аргументирана от него с нуждата от сериозен ремонт на историческата постройка на Народното събрание, чиито лозунг " Съединението прави силата " също трябвало да откри своето място в постройката на някогашния партиен дом. Желязков осведоми още, че към момента няма решение историческата постройка на Народното събрание да бъде превърната в музей, а рокадата в работното пространство дефинира като краткотрайна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР