На среща между лидерите на ГЕРБ-СДС-ПП-ДБ и ДПС е постигнато

...
На среща между лидерите на ГЕРБ-СДС-ПП-ДБ и ДПС е постигнато
Коментари Харесай

Лидерите на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС постигнаха съгласие за приоритетните закони на НС

На среща сред водачите на ГЕРБ-СДС-ПП-ДБ и Движение за права и свободи е реализирано единодушие за предпочитаните закони на Народно събрание. Трите парламентарни групи са се разбрали, че до локалните избори би трябвало са премат 13 закона, свързани с Плана за възобновяване и резистентност и приемаенто ни в Шенген и Еврозоната. Индиректно министър председателят Николай Денков призна за среща сред водачите на ГЕРБ и Политическа партия в Самоковския манастир.

Премиерът Николай Денков съобщи в отговор на депутатски въпрос, че е бил номиниран за министър председател още преди срещата в Самоковския манастир.

Николай Денков: Само да напомня един исторически факт. В смисъл, не исторически, само че е реалност. Айде, по този начин ще го кажем. Бях номиниран за министър председател преди срещата в манастира.

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отхвърли да дава отговор на въпроси, свързани с ролята на Алексей Петров при сформирането на държавното управление. Но от думите му стана ясно, че разговорът сред ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи е възобновен с новия политически сезон. Той разгласи, че трите парламентарни групи са се разбрали до локалните избори да одобряват 13 закона, свързани с ПВУ, Шенген и Еврозоната. Сред тях са антикорупционните закони, за персоналните банкрути и етажната благосъстоятелност.

Кирил Петков - съпредседател на ПГ на ПП-ДБ: Ако имате дисциплинираност тези цели ще ги следваме, тъй че преди предизборната акция всичко това да бъде приключено, по този начин да знаем че България си е изпълнила уговорките и към външните сътрудници и към жителите. Вчера имахме полемика с герб, главните две партии са съгласни с тези цели, Движение за права и свободи също.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова удостовери за възобновените срещи и решенията, само че посочи:

" Нека не опаковаме срещата като лидерска или такава на обединението. Важното е, че през днешния ден се организира среща сред подкрепящите държавното управление партии. В работен и настоятелен порядък уточнихме значимите цели. Ако въпросът е дали се приказва по телефона или персонално. Говори се персонално от водачите на партиите за целите.

Пред публицисти министър председателят Денков съобщи, че за държавното управление най-важната задача е да извърши управническата стратегия. А на въпроса дали има доверие в ГЕРБ, не даде одобрителен отговор, само че означи:

" Най-важните задания, които би трябвало да решим с хората, които поддържаха държавното управление, към момента предстоят. Нека минат, дано имаме позитивен резултат, тогава бих могъл да кажа, че вярвам ", съобщи Денков.

" Доверието толкоз мъчно се гради сред нашите две политически обединения, че всяка дума би била допълнително, би натежала. В днешния ден би трябвало да покажем примирение ", сподели Десислава Атанасова.

От депутати стана ясно, че седмица или две преди локалните избори Народно събрание ще прекрати работа, вниманието ще се насочи към предизборната акция и локалните избори.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР