Депутатите дадоха старт на есенната пленарна сесия. В следващите месеци

...
Депутатите дадоха старт на есенната пленарна сесия. В следващите месеци
Коментари Харесай

Политически престрелки: Помогнал ли е Алексей Петров за сглобката за кабинет?

Депутатите дадоха старт на есенната пленарна сесия. В идващите месеци се чака Народното събрание да одобри основни закони, както и смяна на Конституцията.

Политическа престрелка размени работния звук по време на първото съвещание на Народно събрание. Острите реплики бяха освен сред ръководещи и съпротива, само че и сред съдружни сътрудници.

Малко преди първия парламентарен звънец Бойко Борисов разгласи в коридорите, че Алексей Петров, който беше погубен преди две седмици, е взел участие в съставянето на държавното управление Денков - Габриел.

Премиерът от своя страна отхвърли да познава Петров и да е взел участие в сходни срещи. От неговата партия не разясниха изказванията на водача на ГЕРБ, а самият съпредседател на Политическа партия Кирил Петков не беше в София за откриването на пленарната сесия.

Минути преди да удари първият звънец на ръководителя на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи пред публицисти в Народното събрание, че някогашната барета Алексей Петров, който беше убит преди 2 седмици, е имал присъединяване в съставянето на държавното управление на Николай Денков.

Премиерът отхвърли да познава Петров и да е взел участие в сходни срещи. От " Продължаваме промяната " не разясниха информацията, а самият Кирил Петков е отвън страната.

Алексей Петров е имал роля в съставянето на държавното управление като медиатор сред ГЕРБ и Политическа партия. Това заяви Бойко Борисов при влизането си в Народното събрание, откакто две седмици се поставяше въпросът взела участие ли някогашната барета в диалозите за образуване на сегашния кабинет.

" Алексей беше непосредствен с бащата на Кирил Петков, с тях. И той, като всички нас, Бог да го елементарни, търсеше разновидности да се направи нещо устойчиво след тези 5 следващи избори. Поне за значимата законодателна рамка да е реалност. Така че срещи сме провеждали - с него, той с тях, назад, с цел да може някакво даже нежно доверие да си имаме ", съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Самият Борисов отхвърли да е обещавал пост на Петров поради присъединяване му в съставянето на държавното управление, само че изясни, че не може да каже дали и " Продължаваме промяната " не са му дали обещание. Потърсихме за коментар Кирил Петков, само че той се оказа в чужбина съгласно информацията на пресцентъра на Политическа партия. Премиерът Николай Денков пък отхвърли да познава Алексей Петров и да знае за такива диалози.

" Никога, по никакъв метод не съм виждал Алексей Петров, не съм чувал нищо от него, не съм чувал нищо за него в процеса на подготовка на държавното управление като състав. Това е по този начин както ви споделям, аз не знам за такива стадии, в случай че имате въпроси, питайте Бойко Борисов ", съобщи Николай Денков, министър-председател.

По думите на Денков той би се тормозил в случай че диалозите с Петров се окажат истина и му е обещавано нещо в подмяна.

" Това би ме тормозило в случай че има поети задължения, аз съм взел участие на всеки стадий за образуването на кабинета и не знам да е имало такова нещо ", добави Николай Денков.

От парламентарната група на Политическа партия не разясняват тематиката.

" Нека водачите да разясняват по какъв начин са осъществили контакт, тъй като за всички нас стана ясно - каква е програмата на това държавно управление, какви са целите. Аз не знам за подобен контакт и чета по вестниците или го чувам от трибуната, когато някой реши да се направи на забавен. Това, което в действителност е значимо и забавно, е какво можем да създадем тук за бг жители и другото е пречене на нас да си свършим работата и то се случва от доста страни. Кой е направил сглобката, кой арестували, когато няма правораздаване тъй като в продължение на 12 години нямаше правораздаване у нас и по тази причина е нужна правосъдна промяна ", разяснява Даниел Лорер.

Според водача на " Възраждане " Костадин Костадинов би трябвало да бъде направена инспекция по случая от службите.

" Призовахме Кирил Петков да бъде арестуван, с цел да дава показания. Питах и през днешния ден в речта си в Народното събрание, по този начин, че не е нещо ново. То е обществена загадка апропо. Убийството на Алексей Петров на процедура е политическо ликвидиране. След като през днешния ден в последна сметка Бойко Борисов сподели това, което ние приказваме от седмица, когато стана ясно, че е осъществено посягане против Алексей Петров на процедура това ликвидиране няма по какъв начин да бъде квалифицирано като престъпно действие ", добави водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

В обществените мрежи водачът на " ИТН " Слави Трифонов също разяснява тематиката с държавното управление и Алексей Петров. По думите му това държавно управление е изтъквам огромен позор. Според него Министерство на вътрешните работи би трябвало да разпита всички участници в диалозите, с цел да се обясни дали убийството му не е политическо.

" Много добре знаете, че бащата на Кирил Петков и Алексей Петров бяха близки и не са го крили. В тяхната група не са го крили по този начин, че Бойко Борисов просто си сподели истината ", съобщи Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

Според Корнелия Нинова това, което е интересувало основателите на актуалното държавно управление, са само персоналните ползи.

" С удивление видях през днешния ден признанието на Борисов, което удостоверява нашите думи отпреди три месеца и в този момент, и за в бъдеще - това държавно управление е държавно управление на задкулисието. Днес господин Борисов пред залата призна: ПП-ДБ, ГЕРБ и Алексей Петров са договаряли държавно управление. Изобщо не ви движи европейското бъдеще на България, ползите на народа ", добави Корнелия Нинова.

Пред съд да бъдат изправени представителите на ръководещите изиска и самостоятелният народен представител Радостин Василев.

" Днес господин Борисов призна, че се е срещал с Алексей Петров и той е доста непосредствен с бащата на Кирил Петков. Аз това го знам - той Кирил Петков не го е крил от от нас, до момента в който съм бил в Политическа партия той споделяше, че татко му се приказва с Алексей Петров ", сподели още Радостин Василев, самостоятелен депутат.

Очаква се тематиката да бъде коментирана и от Кирил Петков след завръщането му от чужбина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР