Народното събрание трябва да работи в единство, а партиите да

...
Народното събрание трябва да работи в единство, а партиите да
Коментари Харесай

Гълъб Донев призова да се търсят допирателни за широка коалиция

Народното заседание би трябвало да работи в единение, а партиите да търсят допирателните линии, по които да създадат необятна коалиция, която да работи дейно по решаването на проблемите на българските жители. Това разяснява служебният министър председател Гълъб Донев.

Той дефинира като политическа подигравка предлагането на Бойко Борисов служебният кабинет да получи мандат на постоянно държавно управление и посочи, че той самият не би приел предложение за присъединяване в постоянен Министерски съвет.

" Служебното държавно управление се оправя съвършено, само че все пак добре е политическите партии, които носят политическата отговорност, да поемат персоналната си отговорност за това и да разгласят твърдо дали ще продължат по същия метод или ще търсят компромиса и допирателните точки, където да срещнат своите и ползите на българските жители ", сподели Донев.

Ако няма постоянно държавно управление до края на април, служебният кабинет ще внесе в Народното събрание плана на Бюджет 2023, удостовери той, само че изрази вяра да не се стига до там.

" Парламентът е този, който приема законите, приема и бюджета. Апелирам още веднъж към българските политици да проявят отговорност за това, за което са определени - да одобряват законите в България ", сподели Донев.

Министър-председателят увери, че към този момент няма директна заплаха България да загуби 2 милиарда лв. по Плана за възобновяване и резистентност. Днес служебният кабинет внасят наново в Народно събрание законопроектите по Плана, съдържащи, по думите на Донев, всички промени и периоди, в които би трябвало да бъдат направени.

" Работим за това да не се стигне до такава обстановка, при която България да загуби пари по Плана за възобновяване и резистентност ", увери служебният министър председател.

Преговорите с Европейска комисия за предоговаряне на Плана не престават на 20 април.




Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР