Народното събрание страда от хроничен дефицит на легитимност. И този

...
Народното събрание страда от хроничен дефицит на легитимност. И този
Коментари Харесай

Какво може да провали ГЕРБ на изборите и кое носи мобилизация на ДБ и Слави Трифонов?

Народното заседание страда от продължителен недостиг на легитимност. И този мандат Народно събрание ще приключи с ниско утвърждение. Това съобщи пред Българска национална телевизия политологът Анастас Стефанов от Изследователски център "Тренд ".

Най-негативно е бил оценен Народното събрание по време на пика на митингите, разкри политологът.



Правителството не приключва с отрицателни трендове. През първата вълна на COVID-19 държавното управление имаше добра оценка. Протестите се отразиха на рейтинга на държавното управление. Последните месеци виждаме резистентен тренд на утвърждение, сподели още той.



Президентът резервира високи равнища на утвърждение. 47% е позитивната оценка за работа на Радев, 35% е негативна. До огромна степен утвърждението му идва от опозиционно настроените, разкри Стефанов.



5+2 ще е форматът на идващия парламент. Разликата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия е дребна - гафове на ръководещите до изборите могат да стопят разликата



Под 4% остават ВОЛЯ, Възраждане, Републиканци за България, Атака, Съюз на демократичните сили, АБВ.



От летните митинг, партията на Слави Трифонов  Слави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български артист, ефирен водещ и продуцент. Роден е в акумулира електорална поддръжка. Последните месеци има прекъсване на растежа на утвърждение. Предстои да забележим дали "Има подобен народ " ще има действителна поддръжка на изборите, съобщи политологът от "Тренд ".

Протестното говорене за смяна ще носи готовност на "Демократична България " и "Има подобен народ ". Относно другите политически сили, то на тях говоренето за поредност на дейности ще им помогне за изборите, приключи Анастас Стефанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР