Народното събрание ще обсъди днес окончателно промените в Кодекса на

...
Народното събрание ще обсъди днес окончателно промените в Кодекса на
Коментари Харесай

НС гласува нова формула за минималната заплата

Народното заседание ще разиска през днешния ден дефинитивно измененията в Кодекса на труда, с които се дефинира размерът на брутната минимална работна заплата за следващата година.

Законопроектът на „ Българска социалистическа партия за България “ планува  минималната работна заплата за страната за идната календарна година да се дефинира до 31 октомври и да не може да е по-малка от 50 на 100 от междинната брутна работна заплата за предходните 12 месеца.

Или при сегашните паказатели това значи минималната заплата да стане 850 лв.. Припочняме, че от 1 януари държавното управление реши минималната заплата да бъде увеличена и тя към този момент е 780 лв..

Какво е възнаграждението за 1 час труд с новата минимална заплата

В обществената комисия се сплотиха към предлагането на ГЕРБ, с което брутната минимална заплата за страната за идната календарна година да се дефинира до 1 септември на настоящата година в размер на 50 на 100 от междинната брутна работна заплата за миналата година, припомня БНР.
 istock istock
Депутатите ще обсъдят на второ четене и промени в закона за пътищата. Част от предложенията плануват със задна дата от 31 януари 2019 година да влезе в действие законово изменение, с което при липса на винетка водачите да бъдат глобявани най-вече три пъти на година.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР