Народното събрание ще излезе в почивка три седмици преди местните

...
Народното събрание ще излезе в почивка три седмици преди местните
Коментари Харесай

Заради изборите: Без заседания на парламента от 5 октомври до 6 ноември

Народното събрание ще излезе в отмора три седмици преди локалните избори и няма да заседава до привършване на балотажите. Това взеха решение депутатите, които няма да се събират в интервала 6 октомври – 6 ноември и ще забързат законодателната стратегия преди този момент.

Предложението беше на ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. По този метод ще се предотврати превръщането на парламентарната естрада в място за предизборна пропаганда.

Против бяха от Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и „ Възраждане “.

„ Министерски съвет ще излезе ли в отпуск, там трибуните ще ги пандизите ли или ще го употребявате единствено вие, а другите един месец отмора. Кой желае да се възползва непозволено от локалните избори, желаете един месец отпуск ”, съобщи социалистът Георги Свиленски.

„ Народно събрание да не работи в три пленарни седмици има практическо измерение, че това в случай че се случи министрите няма да участват и на парламентарен надзор, чуване няма и да има, през това време сглобката ще оказва напън по време на локалните избори ”, сподели Петър Петров от „ Възраждане “.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР