Народното събрание ще гласува оставката на кабинета Денков. Тя е

...
Народното събрание ще гласува оставката на кабинета Денков. Тя е
Коментари Харесай

Гласуват оставката на премиера Николай Денков

Народното заседание ще гласоподава оставката на кабинета " Денков ". Тя е първа точка в съвещанието на депутатите в съвещанието в сряда. Във вторник вечерта министър председателят подава оставката си в деловодството на Народното събрание. На 6 март се навършват 9 месеца от избирането на държавното управление " Денков - Габриел " в Народното събрание. Според сделката при сглобяването на актуалното ръководство сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България ", премиерското място ще се ротира на всеки 9 месеца.
 
В Конституцията и правилника на Народното събрание няма споменат период, в който да би трябвало да се гласоподава оставката на премиера и държавното управление. То продължава да ръководи до избирането на ново или до определянето на дата за предварителни избори.
 
На 6 и 7 март в Букурещ се организира съвещание на Европейската национална партия (ЕНП), от която ГЕРБ е част, и Борисов даде поръчка, че ще участва дружно с Мария Габриел.
 
След подаването на оставка от премиера и държавното управление, Румен Радев е задължен да връчи мандат на идната по величина парламентарна мощ, която да излъчи министър председател, а той да предложи състав на кабинета.
 
Все още не са оповестени и оценките на министрите, които трябваше да бъдат разисквани сред Мария Габриел и Николай Денков. Във вторник в своя позиция от ПП-ДБ разясниха, че ПГ на групировката приема резултата от съвещанието на ГЕРБ-СДС като стъпка към основаването на атмосфера за градивен разговор, само че и допълват, че за тях " всеки контракт е заричане сред страните, а положителните обещания са спазените обещания ".
 
От ПП-ДБ твърдят, че ще предложат в сряда " Народното събрание дейно да одобри посредством гласоподаване оставката на държавното управление на Николай Денков ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР