Народното събрание прие в четвъртък на първо четене законопроекта, внесен

...
Народното събрание прие в четвъртък на първо четене законопроекта, внесен
Коментари Харесай

Стикерите по стъклото на автомобила са напът да изчезне, нови правила за млади шофьори

Народното заседание одобри в четвъртък на първо четене законопроекта, импортиран от Божидар Божанов (ПП-ДБ), който планува унищожаване на всички стикери от предното стъкло на автомобила.
Прочетете още
Властите ще бъдат задължени да вършат автоматизирани информации в централизирани регистри, както се прави сега с винетките. Проектът на Божанов планува още въвеждане на алтернатива за онлайн възнаграждение на пътните санкции, без преди този момент да се постанова те да бъдат връчени присъствено. Въвежда се обвързване за контролните органи да стопират на пътя и да връчват невръчени електронни фишове и наказателни постановления на водачи, които имат повече от пет невръчени такива.

Заедно с това Народното събрание одобри на първо четене и законопроекта на Александър Ненков от ГЕРБ, който планува органите на Министерство на вътрешните работи да връчват на лидера и пасажерите в колата невръчени електронни фишове за пътни нарушавания. Дава се опция при осъществяването на административни услуги на жителите, общините също да могат да връчват електронни фишове за наложени санкции по Закона за придвижване по пътищата (ЗДвП).

Със законопроекта за промени на ЗдвП на Настимир Ананиев (ПП-ДБ) на собствен ред се основават спомагателни рестрикции за така наречен млади водачи, които са си взели книжките преди по-малко от година. С тях се не разрешава на младите водачи да ръководят моторно транспортно средство (МПС) с оптималната мощ над 90 kW (120 к.с.), да карат в часовете от 22:00 до 6:00 часа и да ръководят МПС с централизация на алкохол в кръвта над 0.1 промила и след приложимост на наркотични субстанции.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР