Народното събрание преодоля ветото на президента върху бюджета на НЗОК

...
Народното събрание преодоля ветото на президента върху бюджета на НЗОК
Коментари Харесай

НС отхвърли ветото на Радев

Народното заседание преодоля ветото на президента върху бюджета на НЗОК за 2018 година За бяха 126 депутати, срещу бяха 95 депутати и по този начин текстовете от бюджета на НЗОК бяха прегласувани и признати наново. Държавният глава наложи несъгласие върху текстове от Закона за бюджета на НЗОК, които постановат мораториум за нови медикаменти за идната година, с претекста, че се дава друго отнасяне на здравноосигурените лица и се визира главно конституционно право, гарантиращо на жителите налична здравна помощ, по тази причина и законът се връща на ново разискване. Обсъждането по ветото продължи повече от два часа.

В рамките на дебата думата взе и националният представител Стефан Данаилов. Той сподели, че поддържа ветото на президента и съобщи " спор на ползи ".

" Искам да заявя спор на ползи, тъй като ще поддържа ветото на президента, а аз съм онкоболен ", сподели Данаилов.

„ Затова декларирам спор на ползи. Скъпи другари, имах опция да чувам и да виждам по малкия екран и пристигнах особено да ви предложа нещо – не обичам този изострен звук и кавги, когато става въпрос за човешки живот. Ако 3-4 години съм в ремисия, аз не знам Господ какво ще каже след месец-два, година. Явно тези химии, които са ми наливали през тези години, към този момент няма да работят и ще би трябвало да пробваме нова. Вие ще кажете, че имам пари и ще си купя. Аз имам, само че тези хора, които нямат ", запита Данаилов.

„ Скъпи, другари, тук има лекари с такова заболяване. Поне един знам, че има. Няма метод да не сте изгубили близки от тази подла, гадна, мръсна болест. Да създадем две групи – да се разходим из софийската онкология и да видите какви хора са вътре. Големият % са младежи, които би трябвало да живеят, а не могат. Свидетел съм на безсилието на лекарите. Затова не ме интересуват тези милиони, само че дайте да създадем не жест, а да осъществим задължението си ", акцентира той. Данаилов акцентира, че са определени от хората и доста от тези хора също са попарени от тази подла болест.

„ Обръщам се към вас като ваш другар. Скъпи другари, дайте да сменим политиката и да постъпим най-човешки, тъй като това, което не дай си Боже ви се случи да изживеете и не знаете дали ще оцелеете, е ужасно. Изпитвал съм го и по тази причина го споделям с вас. Разчитам на вашия разсъдък ", сподели още Стефан Данаилов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР