Народното събрание отхвърли предложението на БСП да има охрана във

...
Народното събрание отхвърли предложението на БСП да има охрана във
Коментари Харесай

Парламентът не прие идеята за задължителна охрана в клиниките

Народното събрание отхвърли предлагането на Българска социалистическа партия да има защита във всяка болница, която да подсигурява, че лекари и пациенти няма да стават жертва на побои.
Промените в закона лечебните заведения не бяха признати със 72 гласа " за ", 44 " срещу " и 52 " въздържал се ".
Припомняме, че концепцията бе отхвърлена и от Комисията по опазване на здравето и тази за вътрешна сигурност.
Макар че настоящото законодателство планува съществено наказване за биячи на медици, се оказва, че нападателите са доста, само че наказани малко. През тази година едвам четирима са получили присъди за нахлуване над лекари – двама условни, а други двама са били санкционирани.
Статистиката демонстрира, че през 2015 година са формирани 4 досъдебни производства, наказано е 1 лице - да заплати санкция . През 2016 година са формирани 2 досъдебни производства.
" Червените " желаеха здравното министерство и Министерство на вътрешните работи да изработят взаимна разпоредба, която да контролира защитата в лечебните заведения.
По време на дебатите от левицата бяха безапелационни, че би трябвало да се постави завършек на отрицателната наклонност медиците, изключително от незабавна помощ, да бъдат нападани, което води до напрежение в обществото.
" Посегателството против лекарите е посягане против главните полезности на обществото. Трябва да се държи сметка и за психичните проблеми, които имат измъчваните медици, тъй че в случай че не се подхващат ограничения в посока на охнатата им, това ще ускори наклонността да напущат работата си у нас и да отпътуват в чужбина, където сигурността им е обезпечена ", считат социалистите е записано в претекстовете на тяхното предложение.
От Българска социалистическа партия показват, че и все още лечебните заведения реализират защита по условия, определяни от тях, само че в множеството случаи тя е непрофесионална.
По сметки на левицата лечебните заведения нямаше да бъдат натоварени с спомагателни разноски, в случай че измененията, които оферират, бяха станали факт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР