Народното събрание обсъжда създаването на специална комисия, която да обсъди

...
Народното събрание обсъжда създаването на специална комисия, която да обсъди
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат създаването на комисия, която да се произнесе за исканите имунитети

Народното заседание разисква основаването на специфична комисия, която да разиска настояванията за депутатски имунитети. Главният прокурор Иван Гешев изиска свалянето на имунитетите на двамата водачи на двете най-големи партии в Народното събрание – Бойко Борисов и Кирил Петков. Позицията на Борисов е, че не би трябвало да бъдат сваляни имунитети сега, в който депутатите работят по правосъдната промяна, а Кирил Петков настоя първо случаите да бъдат тествани в специфична парламентарна комисия.

„ Ще дам имунитета си преди комисията да вземе решение, с цел да стане ясно, че тя по никакъв метод не се употребява като чадър. Прокуратурата употребява властта си като политическа бухалка. Комисията ще е с къс период - до 18 юли, цялата документи от прокуратурата ще се внесе в Народно събрание ”, разяснява Кирил Петков в коридорите на Народното събрание преди депутатите да стартират работа през днешния ден.

Българска социалистическа партия ще гласоподават срещу основаването на Комисията и няма да излъчат участници в нея.

„ Смятаме, че това е укритие за обвинени в закононарушения, и е опит да се замете правораздаването и правораздаването. Сами чухте - комисия, която за шест месеца да замита следи и да изпере Бойко Борисов “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Петков и Борисов напряко да си вкарват имунитетите и да взема решение залата. Какво се крият зад тази комисия? На вас не ви ли е неловко, че за първи път някакви политици, освен това водачи на партии, измислят разновидности по какъв начин да се скрият зад комисия, с цел да си запазят по-дълго време имунитетите? ”, разяснява и Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР