Народното събрание обсъжда проекти на решения за Република Северна Македония

...
Народното събрание обсъжда проекти на решения за Република Северна Македония
Коментари Харесай

Народното събрание гледа решението за Република Северна Македония

Народното заседание разисква планове на решения за Република Северна Македония (РСМ). Заседанието беше намерено от краткотрайния ръководител Мирослав Иванов. Той предложи дневния ред, в който първа точка е въпросът за районен съд Македония. Дневният ред беше утвърден от 210 народни представители.

Вчера на съвещание на комисията по външна политика народните представители утвърдиха плана на решение, импортиран от ръководителя на ПГ " Демократична България " Христо Иванов. В него се планува прецизиране на текста на плана на Заключенията на Съвета, тъй че да подсигурява вписването на българите в конституцията на РСМ в наредбите, в които са упоменати други нации, на равна основа с тях.

Преди това депутатите от комисията изслушаха министърът на външните работа в оставка Теодора Генчовска. В отрасловата комисия постъпиха още два плана на решения за РСМ от депутатите на Движение за права и свободи и друго, импортирано от ПГ ГЕРБ-СДС.

Проектът на Движение за права и свободи бе импортиран след гласуването на вота на съмнение към държавното управление на Кирил Петков. В него се показва, че Народното събрание утвърждава оферти от френското председателство план на Преговорна рамка за участие в Европейски Съюз на Република Северна Македония (РСМ) и Албания и задължава Министерския съвет неотложно да предприеме всички нужни дейности в осъществяване на решението на Народното събрание. Предложението на ГЕРБ-СДС планува предприемане на дейности от Министерския съвет за утвърждение на плана на Преговорната рамка и плана на Заключение на Съвета на Европейски Съюз за европейската интеграция на РСМ.

На интернет страницата на Народното събрание е оповестен и план на стратегия за постоянен парламентарен надзор. На въпроси и питания на народни представители ще дават отговор петима министри в оставка - Теодора Генчовска, Асена Сербезова, Атанас Атанасов, Иван Иванов и Бойко Рашков.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР