Народното събрание (НС) прие искането на БСП за извънредно изслушване

...
Народното събрание (НС) прие искането на БСП за извънредно изслушване
Коментари Харесай

Бесен скандал взриви НС! Нинова тропа по трибуната: Ананиев, не ми дръж сметка, имам право да говоря

Народното заседание (НС) одобри настояването на Българска социалистическа партия за изключително чуване на вътрешния министър Калин Стоянов поради зачестилите произшествия с мигранти.
Депутатите одобриха и настояването на „ Възраждане “ за чуване на Мариана Тошева – ръководител на Държавната организация за бежанците, предава Блиц.
„ Няма засилен миграционен напън. Напротив, има трайна наклонност за понижаване на миграционния напън “, съобщи Калин Стоянов в отговор на въпроси от депутати на „ Възраждане “.
„ От началото на тази година досега имаме 5200 предотвратени опита за нелегално прекосяване на българо-турската граница. За същия интервал предходната година те са 15 600 “, уточни той.
„ Преди 10 дни госпожа Нинова сложи въпроса, че в България се прибирали убийци и изнасилвачи от Афганистан и Сирия. И това нещо мисля, че го изяснихме още тогава, че става въпрос за 6 български жители. След това породи въпросът – но те по генезис ли били или по рождение. Български жители са, с персонални документи, родени в България. Отишли са в Германия, направили са разнообразни закононарушения, изтърпели са там присъдите и по-късно са върнати в България. След това породи въпросът – но за какво били върнати с полета, който бил по Дъблинското съглашение. Ами от Германия държавен аероплан ли да пратят? “, изясни той.
От Българска социалистическа партия се възмутиха от тона на Стоянов. „ Тоя звук, господин министър, можете да го държите в някое от районните ръководства, не пред народните представители “, съобщи Георги Свиленски и изиска от ръководителя на Народно събрание да направи забележка.
Думата взе ръководителят на партията Корнелия Нинова. „ Предлагам ви от този миг до края на чуването, а и до престоя на господин министъра в Министерство на вътрешните работи, да не вярвате на нито една негова дума.
Изказването ми е персонално пояснение, господин Ананиев, я не ми хвани сметка! Имам право по устав, ще ми държи сметка за какво се изричам! “, увеличи звук тя след забележка от място от Настимир Ананиев и в залата за миг стана извънредно шумно.
„ Току-що господин министърът сподели, че от началото на годината до момента са арестувани 260 индивида. Това, което държа, е публична информация от Министерство на вътрешните работи до нас, депутатите. Първото изречение гласи следното: „ Само през януари са арестувани общо 396 жители на трети страни “, продължи тя, показвайки документа.
„ Сега се убедих, че вие не вършиме разлика сред арестувания навътре в страната, арестувания на вход, арестувания на излаз. Така, както не вършиме разлика и сред връщане по Дъблинско съглашение, реадмисия, връщане в страните по генезис. Това очевидно не ви е ясно “, отговори Калин Стоянов.
„ Състоянието по българо-турската граница в никакъв случай не е било по-спокйно, както е сега. Състоянието с незаконната миграция, в никакъв случай не е било толкоз умерено, както сега “, акцентира той и избори подхванатите от Министерство на вътрешните работи ограничения, които съгласно него са довели до този резултат.
„ Г-н министър, ще ви помоля да не споменавате повече името на госпожа Нинова, тъй като ще стане „ Искрено и персонално “ сред вас двамата “, прикани Росен Желязков преди следващото персонално пояснение на Нинова.
„ Не, няма да стане „ Искрено и персонално “, господин ръководител. Отнасяме се извънредно съществено към тематиката “, увери водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР