Народното събрание не събра кворум при две преброявания. В пленарната

...
Народното събрание не събра кворум при две преброявания. В пленарната
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Парламентът събра кворум от третия опит

Народното заседание не събра кворум при две преброявания. В пленарната зала не влязоха депутатите от ПГ на ГЕРБ, " Продължаваме промяната " и " Демократична България ". При първото броене се записаха едвам 89 депутати. При второто - 92-ма.

" Очевидно на някои депутати не им се работи в петък. Да кажа за протокол, че предпочитание за работа имат депутатите от Движение за права и свободи, " Български напредък ", Българска социалистическа партия и " Възраждане “, съобщи председателстващият съвещанието Йордан Цонев.

Народно събрание събра кворум едвам от третия път, когато се записаха 155 депутати и парламентарният надзор стартира.

Днес на въпроси на народни представители би трябвало да дават отговор двама вицепремиери - Лазар Лазаров и Христо Алексиев. Преди това народните представители трябваше да изслушат министрите на опазването на здравето и на районното развиване – Асен Меджидиев и Иван Шишков.

Искането за чуване на Меджидиев е импортирано от Костадин Ангелов и група народни представители от ГЕРБ-СДС. То е по отношение на трудовите хонорари на лекарите в болничната здравна помощ и незабавната помощ.

Искането за чуване на служебния министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков е във връзка със строителството и напредъка на трансевропейския транспортен кулоар IV, в частта му преминаваща през територията на България в сектора Видин – Кулата, автомагистрала " Хемус " и автомагистрала " Черно море ".

Вносители са Корнелия Нинова и група народни представители от " Българска социалистическа партия за България ". В постоянния парламентарен надзор, с изключение на двамата вицепремиери, ще вземат участие още 11 служебни министри.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР