Народното събрание гласува за създаването на временна комисия за миналогодишните

...
Народното събрание гласува за създаването на временна комисия за миналогодишните
Коментари Харесай

Парламентът създаде временна анкетна комисия за Росенец

Народното заседание гласоподава за основаването на краткотрайна комисия за миналогодишните събития към лятната резиденцията " Росенец ". " За " гласоподаваха 193-ма народни представители, 1 беше срещу, а 12 се въздържаха.

Tочката, включена в дневния ред на Народно събрание по предложение на „ Демократична България”, докара до дълги разногласия и остри реплики сред депутатите.

„ Временната комисия за целия комплекс беше предстояща с огромно неспокойствие изключително от ГЕРБ, да се надяваме че ще поддържат. Но тук е въпросът за бездействието на българските институции”, сподели Христо Иванов.

От Движение за права и свободи обявиха, че ще предложат разширение на обсега на комисията и с други случаи, само че в последна сметка това беше отхвърлено.

Целта на комисията е откри обстоятелствата и събитията за дейностите и бездействията на способените органи, които е следвало да установяват, преустановят употребата и да отстранен противозаконни градежи и обекти на територията на Лесопарк " Росенец ", в това число и прилежащата й територия.

Комисията ще би трябвало да изследва и дейностите на НСО, както и на способените органи при и във връзка митинга против беззаконието в страната на 11 юли 2021 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР