Народното събрание даде срок за предложения за състав на КЕВР

...
Народното събрание даде срок за предложения за състав на КЕВР
Коментари Харесай

Народното събрание даде срок за предложения за състав на КЕВР

Народното заседание даде период за оферти за състав на КЕВР до 2 юли. Този период е регламентиран в процедурните правила за избор на състав на Регулатора, който депутатите одобриха.
Народното събрание би трябвало да избере ръководител, двама членове със стаж в региона на енергетиката, един член със стаж в региона на водоснабдяването и канализацията и един член – икономист на Комисията за енергийно и водно контролиране.
Предложения за състав на комисията се вършат от народни представители или от парламентарни групи. Предложенията се внасят в писмена форма до Комисията по енергетика посредством ръководителя на Народното събрание.
Според утвърдените към този момент промени и допълнения в Закона за енергетиката условията за стаж се понижиха.
За ръководител на комисията ще е необходим не по-малко от пет години стаж на управителна служба в региона на енергетиката или в региона на водоснабдяването и канализацията. Досега ръководителят на КЕВР трябваше да има най-малко седем години.
Целта е да се даде късмет на по-млади хора, мотивираха се вносителите. Според планът на разпоредбите, предложенията ще бъдат оповестени на страницата на Народното събрание, само че не по-късно от 5 дни преди чуването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР