Народният театър Иван Вазов за шеста година се включва в

...
Народният театър Иван Вазов за шеста година се включва в
Коментари Харесай

Актьори водят зрителите из потайностите на Народния театър в Нощта на театрите

Народният спектакъл " Иван Вазов " за шеста година се включва в европейската самодейност Нощ на театрите. Поради големия интерес от предходната година и в този момент обиколките зад кулисите за фенове ще са два дни - на 17 и 18 ноември, събота и неделя, оповестяват от трупата.


Повече от 600 души към този момент са се записали за тура в тайните кътчета на една от най-красивите здания у нас, с цел да надникнат от близко в магията на театъра и нещата, които остават скрити от погледа по време на зрелище. В компанията на обичани артисти от трупата посетителите ще видят гримьорните, сцените от вътрешната страна, дрешника, реквизита и ще научат малко известни обстоятелства от историята и всекидневието в театъра.

Дарин Ангелов, Ева Тепавичарова, Гергана Змийчарова, Ева Данаилова, Радина Боршош, Владислава Николова, Павел Иванов са измежду актьорите, които ще водят посетителите по време на обиколките.

Всеки участник в разходките из " потайностите " на Народния спектакъл на 17 и 18 ноември ще получи ваучер, с който ще може до 30 ноември да си купи билети за определени от него спектакли на трупата през ноември, декември и януари на цена от 10 лева Отстъпката не важи за премиерните представления.

Сред изненадите за почитателите е и ателието за сценичен грим, където те ще имат шанса, след присъединяване във викторина, да бъдат гримирани. Ще видят и по какъв начин професионалните гримьори на театъра приготвят артисти за театър.

Един от акцентите в празничните театрални дни е изложбата за спектакъла " Един безразсъден ден ", с премиера в края на септември. Световноизвестният фотограф Любомир Сергеев, който снима неповторимия афиш на представлението, ще покаже определени моменти от работната фотосесия. Експозицията " Състояния " ще бъде открита на 17 ноември от 11.00 ч. в наличието на фотографа, режисьора Михаил Петров и артисти от спектакъла.

В афиша на 17 ноември са " Един безразсъден ден " на Голямата сцена и " Дивата патица " - премиера на Камерната сцена, където на 18 ноември ще се играе " Духът на поета ". В неделя е и премиерният " Даскал " - на сцена " Апостол Карамитев ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР