Народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Атанасова направи дарение на

...
Народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Атанасова направи дарение на
Коментари Харесай

Депутат дари книги на читалището в Труд

Народният представител от Политическа партия ГЕРБ Десислава Атанасова направи подаяние на книги на читалището в село Труд, община " Марица “. Идеята се ражда след репортаж на Българска национална телевизия за библиотекаря Светла Божилова, която вдъхва нов живот на остарялата библиотека и притегля децата да открият света на книгите. И те идват всеки ден и четат. И потребността от книги става все по - огромна. По този мотив Десислава Атанасова взема решение да направи това подаяние и да зарадва младите читатели с най-новите заглавия от съвремнната литература, измежду които " Пекарна " Захар и канела “, " Часовникът, който върви обратно “, " Изгубената мелодия на духчето Йо Йо “ и най-новата книга на влогъра Станислав Койчев – Стан - “Измамен “.

В самодейността си тя не е сама. С нея се свързва 17- годишният Кирил Балдев от Дома за краткотрайно настаняване в село Звъничево, който се е захванал със обществени дела и подари на читалището над 40 книги. Младежът не донесе единствено книги, само че и пакети с артикули за хора в потребност, които е направил благодарение на свои другари. При идването си в читалището Десислава Атанасова и Кирил Балдев бяха посрещнати по остарял български бит с пита и шарена сол от кмета на община " Марица “ Димитър Иванов, ръководителят на Общинския съвет от ГЕРБ Гергана Трендафилова, зам.кмета Петко Чочев, общинския консултант от ГЕРБ Александър Богданов, както и от Светла Божилова и нейните запалени читатели.

" Впечатлих се, че в малко обитаемо място като Труд е запалена искрата и се четат книги – и от млади, и от възрастни. Това ми дава религия, че обществото ни не е изгубено. Дано повече хора ни последват и дружно да потвърдим, че положителното съществува “, разяснява Атанасова. Тя добави, че това подаяние няма да е еднократен жест, а идната година с новите издания на разнообразни книги още веднъж ще пристигна тук. От своя страна кметът на общината Димитър Иванов, зареден от смеха на децата, които с интерес разглеждаха новите книги, даде обещание, да ремонтира Зрителната зала в читалището и да я направи библиотека, защото в този момент съществуващото пространство на библиотеката е незадоволително да побере всички книги.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР