Народният представител от ПП-ДБ да бъде подведен под наказателна отговорност

...
Народният представител от ПП-ДБ да бъде подведен под наказателна отговорност
Коментари Харесай

Симеон Славчев: Лорер да бъде подведен под наказателна отговорност за набеждаване

Народният представител от ПП-ДБ да бъде измамен под наказателна отговорност за набеждаване. Това изиска ръководителят на партия МИР Симеон Славчев по отношение на изнесената информация от Лорер, че е бил атакуван и обиждан на етническа основа. 

 

„ На 14-ти март беше планувана протестна акция пред постройката на Народното събрание против пагубното за България и българския народ държавно управление на „ сглобката “. Във връзка със загубата на духовния лидер на българите Негово Светейшество Българския Патриарх Неофит уредниците на митинга взеха решение протестната акция да не състои, а вместо нея да се направи спокойно бдение. В 11:15 часа на 14-ти март към 30 жители бяхме пред постройка на Народното събрание със български флагове и свещи, които да запалителен в памет на Патриарх Неофит. В този миг от Народното събрание очевидно в нетрезво положение излезе народния представител от ПП-ДБ Манол Пейков, който предизвика с реплики спокойно събралите се жители. Те от своя страна започнаха да му задават въпроси за какво гласоподават България да достави оръжия за Украйна и за какво желаят да вкарат страната ни във война.

 

Разговора сред Пейков и събралите се жители продължи десетина минути. В това време един от жителите сподели, че в кафето, което се намира на 50 метра от входа на Народното събрание се намира Лорер и предложи на жителите да отидат и да изпият по едно мазно турско кафе с него. Влизайки в кафето видяхме народния представител да пие кафе и да води бизнес диалог в работно време, когато в Парламента се гледаха и гласоподаваха закони. На Лорер бяха заложени същите въпроси като на Манол Пейков, а точно за какво гласоподава България да доставя оръжие за Украйна, за какво желаят на вкарат страната ни във война, за какво не гласоподават надбавки на пенсионерите, които така и така колкото да свързват двата края.

 

Той отхвърли да дава отговор на въпросите ни и изиска да напусне кафето. Тъй като на входа/изхода на кафето към този момент се намираха към десетина жители той нямаше по какъв начин да ги избута и помоли стоящите пред входа на кафето служители на реда да го изведат. Държа да подчертая, че всички жители спомагаха на служителите на реда да влязат в кафето и безвредно да изведат от него Лорер, както и че никой в кафето не е показал експанзия или обиждал на расова основа Лорер. Всичко това се вижда и потвърждава и от фрагментите във въпросното кафе “, това описа водачът на партия МИР по отношение на изнесената от Лорер информация, че е бил атакуван и обиждан на расова основа.

 

Според Славчев е явно, че Лорер се е тормозил от задаваните му от жителите въпроси и за това съзнателно е подвел органите на реда, че е атакуван и обиждан на расова основа, което на процедура е съзнателно набеждаване и даже лъжесвидетелстване. 

 

„ Наказателна отговорност би трябвало да понесе и министър-председателят в оставка Николай Денков, който е наредил на Министерство на вътрешните работи да стартират репресивни дейности против жителите задавали въпроси на Лорер. В разследване на това в 22:30 часа на 15-ти март е връчена призовка на ръководителят на Гражданско съдружие „ Обединение 29 “ Любомир Петков, който би трябвало да се яви на идващия ден в 12 часа в 5-то РПУ в София. В 23:30 часа същата вечер е връчена и призовка на Венко Грозев, член на Обединение 29, който даже не е участвал на събитието в кафето пред Народното събрание.

 

В събота в деня на Национален печал в 5-то РПУ бяхме извикани аз, Росен Миленов и други жители, които участваха в кафето. Всички тези дейности на Лорер и Денков са политическа принуда и опит да се сплашва всеки българин, който има друго мнение, който стачкува против това пагубно за България държавно управление и всеки жител, който се пробва да задава въпроси на ръководещите и да желае от тях отговори. Тези дейности на Лорер и Денков с изключение на, че са нарушение на правото на всеки български жител да показва свободно своето мнение и да стачкува, само че и това е опит да се спре гражданския надзор над ръководещите, какъвто в действителност е всяка форма митинг “, беше безапелационен Симеон Славчев. 

 

Според Славчев служителите на реда от столичното 5-то РПУ са свършили професионално своята работа и сами са разбрали както от фрагментите от въпросното кафе, по този начин и от показанията на всички присъстващи и очевидци, че Лорер ги е подвел със своите показания, че е бил атакуван и обиждан на етническа или друга основа. 

 

„ Очевидно е, че Лорер цели да извлече политически дял и да извърши политическа принуда. Очевидно е, че набеждава български жители, които му задават естествени въпроси, свързани с неговата работа като депутат. Опита на Лорер да ни сплаши беше безрезултатен, само че опита му да подведе органите на реда и да набеди и клюки български жители няма да остане без последици “, сподели още водачът на партия МИР Симеон Славчев. Той прикани българското общество да реагира и да не остава безучастно към лъжите и операцията и всичко, което се случва в страната и най-много опита да се употребява държавната машина за политически репресии и разпра с идеологическите съперници.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР