Народният представител от ДПС Делян Пеевски подаде днес сигнал до

...
Народният представител от ДПС Делян Пеевски подаде днес сигнал до
Коментари Харесай

Делян Пеевски сезира Инспектората на ВСС: Настоява за проверка на магистратите, пуснали садиста от Стара Загора

Народният представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски подаде през днешния ден сигнал до Инспектората към Висшия правосъден съвет с искане да се извърши цялостна и задълбочена инспекция на дейностите на правосъдния състав на Окръжен съд – Стара Загора, довели до освобождението от ареста на обвинения за жестокото закононарушение, потресло цялата ни общност, вследствие на което тежко пострада 18-годишно момиче.

В сигнала се показва, че е безусловно неприемливо сходно безчовечие да се случва в цивилизована европейска страна. Същевременно дейностите на съответни магистрати – в случай, че жертвата на закононарушението е обезобразена и е в сериозно положение, пораждат извънредно доста въпроси, в това число по отношение на основанията на съда за квалификацията на осъщественото действие като лека телесна щета.

В настояването си Делян Пеевски упорства при положение, че при инспекцията се откри осъществено нарушаване при разглеждането на въззивното наказателно дело с докладчик арбитър Татяна Гьонева, Инспекторатът към Висшия правосъден съвет да упражни законовите си пълномощия с оглед реализирането на съответната отговорност.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР