Народният представител от ДПС Делян Пеевски е най-голеимят дарител в

...
Народният представител от ДПС Делян Пеевски е най-голеимят дарител в
Коментари Харесай

Проучване: Пеевски e дарител № 1

Народният представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски е най-голеимят донор в борбата против смъртоносната болест от корона вирус. Това сочат данните от социалогическо изследване, направено от "Сова Харис ", представено от ПИК. Анкетата е направена в интервала 29 май – 3 юни 2020 година измежду 1000 респондента.



Хората са били помелени да посочат три лица, които са показали най-голяма благотворителност като донори. Така преди всичко е посочен Делян Пеевски със 15,5 %. На второ място се подрежда ръководителят на КРИБ Кирил Домусчиев с 6,1 на 100. Останалите в класацията са Кубрат Пулев, водачът на "Воля " Веселен Марешки, както и други компании като Виваком, Кауфланд, само че с доста по-скормни резултати.

"Като изключително значими се открояват жестовете на депутата от Движение за права и свободи. Знаем, че у нас съумелите в бизнеса по принцип не се употребяват с социална благосклонност. В случая виждаме нова реакция както от страна на предприемачите с демонстрация на благотворителност и взаимност, по този начин откликване на доста хора с позитивно отношение към съответния жест. Разбира се, дарения направиха още доста българи, като изключително трогателни бяха хората, които отделяха от оскъдните си средства за общата идея. Досега не бяхме ставали свиделите на сходни прояви на обществена отговорност в прехода към демократично общество ", проучва шефът на "Сова Харис " социологът Васил Тончев пред ПИК.

Според него Коронавирус - 19 се трансформирал в самобитен стрес-тест за актуалния метод на живот. Това се отнасяло както за обществото като цяло, по този начин и за ръководещите.

"Изненадата беше толкоз огромна, че всички се оказахме неподготвени. Слабости в организацията на обществото изпъкнаха даже на фундаментално равнище. Методът проба–грешка към този момент е безалтернативен в международен мащаб. България пое първия удар относително сполучливо. Оказахме се по-организирани и в по-добра кондиция от редица европейски страни, разполагащи с по-големи запаси. Разбира се, най-съществената част от борбата за избавяне на стопанската система занапред следва ", счита социологът.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР