Народният представител от БСП Елена Йончева представи филма Границата пред

...
Народният представител от БСП Елена Йончева представи филма Границата пред
Коментари Харесай

Симеонов, Цветанов и Нинова заедно гледат Границата на Йончева

Народният представител от Българска социалистическа партия Елена Йончева показа кино лентата " Границата " пред сътрудници, общественици, симпатизанти и посетители. На прожекцията пристигна и ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, а малко по-късно към него се причисли и вицепремиерът Валери Симеонов.

В началото Йончева съобщи, че това е филм за това по какъв начин се охранява българо-турската граница и ще бъдат показани смущаващи обстоятелства по какъв начин се прескача преградното оборудване. По думите й има и смущаващи обстоятелства за канали за бежанци.

Във кино лентата бяха показани фрагменти на бежанци, които прескачат с ограда граница , на което става очевидец самата Йончева. Имаше и изказвания на показан като граничен служител на реда , поискал анонимност и с модулиран глас, който споделя, че има проведени канали за бежанци с присъединяване на чиновници на Министерство на вътрешните работи и Гранична полиция.

След прожекцията на кино лентата думата взе Цветанов. Той съобщи, че е очаквал неодобрителната реакция на публиката, и поздрави Йончева за материала.

По думите му 2012 г, когато е изминал гаранционният период, оборудването е занемарено и през 2013 г е имало сектори , които са били полегнали. Той предложи, като се дават материалите за преградното оборудване на другите институции, да бъде включено и построяването през 2013 година Цветанов посочи, че по този материал, който е бил показан, има сигнали в службите и се работи. Според него всички медии могат да излъчат кино лентата.

Йончева беше безапелационна, че ще даде кино лентата на министър - ръководителя.

Цветанов прикани Корнелия Нинова да подпишат дружно предлагането за конституционни промени за отпадане на отминалостта при приватизацията.

Нинова от своя страна съобщи, че през днешния ден ГЕРБ би трябвало да поеме отговорност за това, което е показано във кино лентата и ще отговори на следващия ден за всичко по тематиката приватизация.

" Смелият Бойко Борисов ще поеме ли отговорност за видяното във кино лентата " Граница "? Кой ще понесе политическата отговорност " попита Нинова.

Според нея през днешния ден ставало въпрос за корупция по време на ръководството на Борисов и тя била показана с обстоятелства.

Елена Йончева от своя страна разгласи гражданска платформа за сигнали за корупция и чака и публицистите да се включат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР