Народният представител и председател на БСП Корнелия Нинова призова гражданите

...
Народният представител и председател на БСП Корнелия Нинова призова гражданите
Коментари Харесай

Нинова призова гражданите да подават жалби против увеличението в цените на мобилните услуги

Народният представител и ръководител на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани жителите да подават тъжби в съда срещу нарастването на мобилните услуги.
По думите на Нинова Районният съд в Пловдив е оповестил за оскъдна клаузата за нарастване цените на мобилните услуги. " Макар и единствено на първа инстанция, решението е показателно ", добавя ръководителят. Тя изясни, че до момента в който е била министър на стопанската система и промишлеността е издадена заповед, с която се блокира поисканото тогава нарастване за две години. " Съдът удостовери на две инстанции нашата заповед ", добави Нинова. 
На мое парламентарно запитване министър председателят Николай Денков отбрани мобилните оператори като сподели, че това били естествени търговски връзки, уточни Нинова и добави, че връзките не са естествени. " Това не е свободно договаряне, а заробване на клиента. Не единствено ние, само че и съдът удостовери, че става дума за неравноправни клаузи в контракта ", се показва още в позицията. 
По думите на Нинова има и европейска инструкция, която споделя, че всеки консуматор може да се откаже от услугата без да заплаща неустойки, а в България, в случай че потребителите се откажат, би трябвало да заплащат наказателна клауза. Лидерът на Българска социалистическа партия уточни още, че цената се подвига автоматизирано с растежа на инфлацията, а заплатите, пенсиите и компенсациите в никакъв случай не се усилват автоматизирано. " И тъй като желаеме да живеем в правова европейска страна, ви призоваваме: да блокираме мобилните оператори в съда. Подавайте всеобщо тъжби в районните съдилища в цялата страна ", прикани Нинова.
В началото на седмицата омбудсманът Диана Ковачева изпрати писмо до министъра на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов, в което упорства да се защитят ползите на потребителите на мобилни услуги при нова индексация и нарастване на цените, този път за 2024 година
Вчера министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов съобщи, че ще бъдат употребявани всички държавни механизми, с цел да се предотврати нерегламентирано нарастване на таксите за мобилни услуги.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР