Народният фолклор роди вицове, а по-отворените коментират, че Гинка е

...
Народният фолклор роди вицове, а по-отворените коментират, че Гинка е
Коментари Харесай

Пращат ви в...полицейското, ако се съмнявате в сметката си

Народният фолклор роди вицове, а по-отворените разясняват, че Гинка е следващата „ калинка”-монополист, зад тила на която ще печелят...”ясно кои”. Дали Гинка, Калинка, или Иринка – токът ни ще продължи да е безценен, а ние все по този начин няма да имаме на кого да се оплачем от нередностите и високите сметки.

Репортер на Дир.бг организира диалог на тел. 070010 010, който осветлява някои „ тъмни” страни във взаимоотношенията сред „ продавача”-монополист и нас - „ купувачите” на ток.

Звъним на горния телефон. Включва се запис, който ви уведомява, че „ менюто” към този момент има две „ подменюта”. Оказва се, че в нито едно от тях не е заложен диалог с оператор. Можете да ревизирате сметката си, само че тя към този момент ви е известна и ви е вдигнала кръвното. Защо ли? – Защото няма метод за един електрически нагревател, включван понякога, сметката ви да е 300.

Обаче, няма кого да попиташ какво да правиш. Най-накрая се свързваш с някакво момиче, което те пита за потребителския номер. След известно изчакване, ти споделя... каква ти е сметката. Но ти към този момент си я знаеш.

Въртиш още веднъж и откакто отново изслушваш „ менютата” и „ подменютата”, най-сетне се добираш до жив глас и казваш, че не те интересува сметката ти, а че се съмняваш, че някой се е „ закачил” за електромера ти и че таблото зее отворено в един вход, в който влизат всевъзможни хора...”О, вие не сте за нас, споделя общителното момиче. Ще ви свържа с ЧЕЗ Електроразпределение”. Докато изчаквате, тръпнете от смут да не се разпадне връзката, че отново би трябвало да изслушате това за „ подменютата”.

Не. Слава Богу, насреща се чува женски глас. Човешки глас, в който по-нататък в диалога от ден на ден ще се усъмнявате, дали зад гласа има жив човек, или зомби, което си е научило урока. И да му викате, и да го псувате, то все едно е пристигнало от Тибет, след дълго образование по непукизъм при някой лама.

И какво се оказва: Първо, не било маркирано на адреса да има отворено табло. Второ, в случай че се съмнявате, че някой се е „ закачил” за електромера ви, би трябвало да се обърнете към частен ел.техник, лицензиран обаче /!/, който ще ви издаде надзорен лист, с който, в случай че се откри неправда, отивате в... районното ръководство на Министерство на вътрешните работи и си подавате частна тъжба.

„ Е, по какъв начин, това не е ли ваш ангажимент?! – Аз на вас заплащам!”, ядосва се клиентът. Отсреща дават отговор, че това не е кражба от сдружението, че да ги интересува. Другата кражба – към „ външно потребление” била тяхна грижа.

Вие отново питате, въпреки всичко имат ли някакъв ангажимент към вас – за някаква инспекция?...Отсреща общително ви споделят, че ще ви повторят, тъй като не разбирате /разбирай, тъп си!/, че ако се съмнявате в сметката си, само че не по причина, че ви краде някой, а че електромерът ви не мери правилно, тогава в границите на един месец, ще пристигна механик от ЧЕЗ, който да ревизира електромера, и тази услуга коства 30 лв.. Ако той откри нещо неправилно, ще ви върнат тези пари и ще поправят фактурите ви!.../”Вервай!”/Ако пък желаете, може да се направи експертиза на електромера в лаборатория, което трае три месеца и ви коства 54 лв..

„ И въпреки всичко, питате вие, аз съм ваш клиент, на вас заплащам – вие нямате ли някакъв ангажимент към клиентите си?”

– Отсреща ви дават отговор, че правата и отговорностите са на уеб страницата им, и те са „ много”. Продължавате /тъпо/ да упорствате: „ И въпреки всичко, по подобен проблем като моя, не би трябвало ли вие да извършите инспекция, не аз да си диря механик?”

– „ Аз към този момент няколко пъти ви обясних, споделя общителното момиче – единственото, което мога да направя е, да ви запиша адреса и да го предам, да дойдат да ви затворят таблото!”

Разбрахте ли в този момент, какъв е безплатният ангажимент на ЧЕЗ към вас? – На „ ключар”. Ще пристигна някой да ви затвори таблото!?!

На фона на всичко това, надали „ кака Гинка” ще промени нещата. Монополът минава от едни ръце в други, до момента в който клиентът и преди и в този момент, и за в бъдеще ще си бъде с... „ вързани ръце”. Негов си е казусът дали да заплати 30,или 54 лв. за „ проверка”, или да продължи чинно да си заплаща 300-та лв. месечна сметка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР