Народните представители започват работна днес. Те се събират на извънредно

...
Народните представители започват работна днес. Те се събират на извънредно
Коментари Харесай

Депутатите се завръщат в парламента след лятната ваканция

Народните представители стартират работна през днешния ден. Те се събират на изключително съвещание, откакто бяха в лятна почивка от 27 юли.

Преди две седмици почивката им беше прекратена поради друго изключително съвещание - за срутва на Търговския указател и банкрута на застрахователното сдружение " Олимпик ".

Днес депутатите ще прегледат на първо четене предлагането на НФСБ още веднъж да се позволи пушенето в заведенията. Идеята е на вицепремиера Валери Симеонов, които желае още веднъж да има обособени стаи за пушачи. Текстовете към този момент бяха отхвърлени от две от парламентарните комисии - тази по опазването на здравето и тази по стопанска система и туризъм.

В дневния ред на днешното съвещание депутатите е и годишният отчет за активността на Българската академия на науките (БАН). През последните месеци академията попадна в публичното полезрение поради митингите на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Синоптиците упорстваха да бъдат отделени от Българска академия на науките, само че от академията бяха срещу. След доста диалози това им беше дадено. След това обаче управлението на Българска академия на науките прекратиха контракта на шефа на института проф. Христомир Брънзов, а от Национален институт по метеорология и хидрология оповестиха, че са подготвени за нови митинги.

Депутатите ще прегледат още „ Анализ на пазара на пощенски услуги “ и годишния отчет на Комисията за контролиране на известията за предходната година.

Народните представители заседават изключително през днешния ден, с цел да могат да почиват на 7 септември (петък).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР