Народните представители ще прекъснат ваканцията си заради казуса със застрахователно

...
Народните представители ще прекъснат ваканцията си заради казуса със застрахователно
Коментари Харесай

Извънредно събрание на парламента заради казуса „Олимпик”

Народните представители ще пресечен ваканцията си поради проблема със застрахователно сдружение „ Олимпик ” и срутва на Търговския указател.

Вчера 61 народни представители от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия лява България ” се подписаха за привикване на изключително съвещание. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева го насрочи за през днешния ден в 13:30 ч.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изиска министър председателят Бойко Борисов да бъде изслушан от Народното събрание за абсурда с Търговския указател. Социалистите упорстват и финансовият министър Владислав Горанов да даде пояснение за банкрута на застрахователната компания „ Олимпик ”.

От 17 август т.г. всички контракти за подписани застраховки с сдружението са прекъснати автоматизирано, а заплатените награди за неизтеклата част на договорите подлежат на връщане в границите на последващото произвеждане по неплатежоспособност в Кипър. Заради проблема от държавното управление желаеха зам.-председателят на Комисията по финансов контрол Ралица Агайн да напусне поста, тъй като е позволила пропуски в работата си като управляващ ръководство „ Застрахователен контрол ”.

В плана си на решение от левицата упорстват министърът на финансите Владислав Горанов да търси благоприятни условия за възобновяване на платените суми от лицата, сключили застрахователни контракти, както и Комисията за финансов контрол (КФН) да даде пред Народното събрание отчет за осъществения над сдружението контрол, съобщи Дарик. Дневният ред на депутатите планува и чуване на министър-председателя Бойко Борисов във връзка със сигурността на електронните бази данни, съхранявани от Агенцията по вписванията и Министерството на правораздаването.

От левицата не престават да упорстват и за оставката на правосъдния министър Цецка Цачева поради срутва на Търговския указател.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР