Народните представители разгледаха и дебатираха по две проекторешения свързани с

...
Народните представители разгледаха и дебатираха по две проекторешения свързани с
Коментари Харесай

Ще преговаряме с Hyundai за строителството на 7 и 8 блок на АЕЦ Козлодуй

Народните представители разгледаха и дебатираха по две проекторешения свързани с построяването на 7 и 8 блок на АЕЦ „ Козлодуй “. В последна сметка гласоподаваха и одобриха на първо четене единствено едното проекторешение, а точно това на ГЕРБ-СДС. Проекторешението на ПП-ДБ не получи поддръжка в пленарна зала от страна на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

Проекторешението е импортирано от Делян Добрев и Станислав Анастасов. Те оферират Народното събрание да разпореди провеждането на договаряния сред „ АЕЦ Козлодуй-Нови мощности “ ЕАД и Hyundai Engineering & Construction Co., Ltd., включен в късата листа на евентуални строителни компании за инженеринг, строителство, доставка и въвеждане в употреба на нуклеарна централа на утвърдената площадка в Козлодуй, с технология АР1000.

Проекторешението получи поддръжката на 112 депутати, 29 гласоподаваха “против ”, а 82 “въздържал се ”.

Второто проекторешение, което не мина в зала беше на Васил Стефанов и Ивайло Мирчев. С Проекта на решение се оферираше да се разпореди на Министъра на енергетиката да предприеме всички дейности, посредством които да обезпечи на „ АЕЦ Козлодуй – Нови мощности “ ЕАД нужните условия да бъдат извършени договаряния с Hyundai engineering & Construction So. Ltd. и Bechtel (САЩ).

Проекторешението получи поддръжката на едвам 51 депутати, 163 гласоподаваха “против ”, а 8 “въздържал се ”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР