Народните представители приеха оставката на Александър Тодоров от ИТН, който

...
Народните представители приеха оставката на Александър Тодоров от ИТН, който
Коментари Харесай

Приеха оставката на Александър Тодоров, който трябва да оглави тотото

Народните представители одобриха оставката на Александър Тодоров от Има Такъв Народ, който би трябвало да оглави тотото. Наложи се гласуването да бъде повторено поради проблем с устройството на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Това обаче не промени крайното решение на кворума.

От 155 дали своят вот 148 бяха " за ", нито един " срещу ", и единствено един народен представител се въздържа.

32-годишният народен представител от Има Такъв Народ Александър Тодоров е изборът на спортния министър Радостин Василев за нов изпълнителен шеф на Българския състезателен тотализатор. Това се разбра в неделя след информация в Търговския указател на Агенцията по вписванията.

Освобождаването му като депутат бе предхождано от разгорещена двучасова полемика.

ГЕРБ и Движение за права и свободи оповестиха, че Тодоров е подал декларация с погрешно наличие, че не заема висша обществена служба по член 6, алинея 1, т. 1 от Закона за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество. За да оглави тотализатора се изисква той да не заема други висши държавни постове.

" Александър Тодоров е подал погрешна декларация. Това е закононарушение и е сезирана прокуратурата. Ако това са действията на новите народни представители, оставям на българското общество да реши по какъв начин да се подхожда към политическите обединения оттук насетне ", съобщи Джейхан Ибрямов от Движение за права и свободи.
От " ИТН " отхвърлиха тези изказвания. Ива Митева от Има Такъв Народ уточни, че " в декларацията, която Александър Тодоров е заявил, изрично е написано, че към датата на съставянето на актуалната декларация, " не давам отговор на следните точки, а точно една от които е депутат ".

" От началото на дебата чух много тежки квалификации по какъв начин надали не по какъв начин е нарушен закона. Нарушение на закона няма, в това може да бъдете сигурни. Има способени органи, които ще кажат има ли нарушаване или не ", безапелационен е Александър Тодоров от Има Такъв Народ.
Междувременно, на закрито съвещание във вторник Софийски градски съд спря вписването на новото управление на Българския състезателен тотализатор. До решението на Софийски градски съд, което не предстои на обжалване, се стига след тъжба от страна на досегашните членове на Управителния съвет на тотото Христо Йовов и Гошо Гинчев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР