Народните представители приеха окончателно приеха Правилника за организацията и дейността

...
Народните представители приеха окончателно приеха Правилника за организацията и дейността
Коментари Харесай

Депутатите приеха окончателно Правилника за организацията и дейността на Народното събрание

Народните представители одобриха дефинитивно одобриха Правилника за организацията и активността на Народното събрание. 

Решенията на непрекъснатите комисии ще се одобряват с болшинство от присъстващите, само че единствено в случай че за него са дали своят вот не по-малко от една трета от членовете на комисията. 

Уточнено беше по принцип понятието " присъстващи ". При очевидно гласоподаване под " присъстващи " се схваща броят на народните представители, които са регистрирани при последната, преди гласуването, инспекция на кворума. При скрито гласоподаване под " присъстващи " се схваща броят на участвалите в него народни представители.

Постоянните комисии откриват съвещанията си и одобряват актове, когато участват повече от половината им членове. Ако след оповестеното начало кворумът не е налице, комисията може да заседава, само че не могат да се гласоподават актове - организират се единствено надзор, чувания и разисквания.

Не бе признато предлагането на " Българска социалистическа партия за България " да отпадне експлицитното условие депутатите да получават възнагражденията си единствено по банков път.

Парламентарните комисии могат да задължават министри и длъжностни лица да се явяват на техните съвещания и да дават отговор на поставените въпроси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР