Народните представители от ПГ на ПП-ДБ ще настояват да бъдат

...
Народните представители от ПГ на ПП-ДБ ще настояват да бъдат
Коментари Харесай

Депутати от ПП-ДБ подхващат случая със смъртта на Даная

Народните представители от ПГ на ПП-ДБ ще упорстват да бъдат изяснени всички условия към гибелта на Даная, оповестиха от пресцентъра на обединяването.

„ Случаят „ Даная “ за следващ път разкрива потребността от реанимация на системата на българското опазване на здравето. Система, в която липсват фрагменти и стандарти за работа. Система, в която и лекари, и пациенти работят и се лекуват в ужасяващи условия и дълги години никой не е понасял отговорност за положението ѝ. От ПП-ДБ сме уверени, че е време за проверка на медицинските стандарти и увещание, че лекарите и медицинските екипи ги съблюдават. Време е да действаме уверено в името на най-ценното - живота на децата ни “, написаха от ПП-ДБ в позиция до медиите.

От текста излиза наяве, че още тази седмица представители на ПП-ДБ ще изискат три съществени неща:

1. В Комисия по опазване на здравето да бъдат изслушани представители на Министерството на здравеопазването, Изпълнителна организация по медикаментите, Изпълнителна организация „ Медицински контрол “, НЗОК и експертните медицински препоръки по отношение на:

 - Проследяване на доставката и приложението на лекарствени артикули от една болница на друга при незабавни състояния;

- Навременната диагностика с ядрено-магнитен резонанс и скенер в извънболничната здравна помощ на деца и разпоредбите в Националния рамков контракт за медицинските действия.

2. Изслушване на координатора на експертния съвет по неврохирургия по отношение на приложението на медицинския стандарт по неврохирургия;

3. Внасяне план на решение за възлагане в период от 14 дни министъра на опазването на здравето да приготви отчет с експертните препоръки за положението на медицинските стандарти.

От бъдещия министър на опазването на здравето ще пожелаеме да вземе ясна позиция по отношение на положението и приложението на  медицинските стандарти и протоколи за деяние. Независимо от ротацията в държавното управление, ПГ на ПП-ДБ ще следим от близко активността на министерство на опазването на здравето и на Министерския съвет, както и на всички ръководители на болнични заведения, след датата 6-и март.Призоваваме прокуратурата и БЛС да работят с ускорени темпове и да подхващат ограничения при определяне на позволени престъпления и нечовешко отношение и изявления, несъвместими с лекарската специалност, безапелационни са в позицията си от ПП-ДБ.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР