Народните представители от ГЕРБ-СДС Петя Аврамова и Красен Кръстев са

...
Народните представители от ГЕРБ-СДС Петя Аврамова и Красен Кръстев са
Коментари Харесай

Депутатите от ГЕРБ-СДС Петя Аврамова и Красен Кръстев поискаха още над 57 млн.лв. за област Враца, отпадане тавана на пенсиите и актуализация на средствата за майчинство

Народните представители от ГЕРБ-СДС Петя Аврамова и Красен Кръстев са вносители на предложение за изменение и допълнение на импортирания от държавното управление Законопроект за държавен бюджет на Република България, в което упорстват за в допълнение 57 556 207 лв. целева дотация за финансови разноски за общините на територията на област Враца, отпадане на тавана за пенсиите и актуализация на средствата за развъждане на дете за втората година от майчинството.
Петя Аврамова и Красен Кръстев са безапелационни, че благоустрояването на обитаемоте места в региона e причина за задържане на младежите, възстановяване на виталния стандарт, привличане на вложители и генериране на напредък. Предложените спомагателни средства следва да обезпечат главно поправки и създаване на общинска пътна мрежа, водопроводи и канализация, улична мрежа и други обекти в общините от област Враца.
В предлагането им е залегнало завишаване на финансовите вложения, както следва:
За община Борован, нужните средства са на стойност 2 000 000лв. за осъществяване на ремонтни действия на пътната и улична мрежа на територията на общината.
За община Бяла Слатина се желае държавно финансиране в размер на 11 300 000лв. за реорганизация и рехабилитация на улици и тротоари, замяна на улично осветяване с енергоспестяващи лампи в 15 обитаеми места на територията на община Бяла Слатина; планиране и замяна на сектори от съществуваща водопроводна мрежа по улици в гр. Бяла Слатина.
За община Враца се чака държавно финансиране в размер на 13 200 000 лева за създаване на парк в ж.к. „ Сениче “, паркинг в ж.к. „ Дъбника “, ремонт улична мрежа в кв. „ Бистрец “; благоустрояване на тротоари и междублокови пространства на територията на град Враца, ремонт на улици на територията на град Враца и обитаемоте места в общината.
Необходимата поддръжка за община Козлодуй е в размер на 2 800 999 лева за ремонт на три улици в с. Гложене, четири улици и част от довеждаща улична мрежа за ДГ и учебно заведение в с. Бутан.
За реализирането на планове на територията на община Криводол са нужни средства в размер на 2 000 000 лева за ремонт на улична и пътна мрежа в обитаемоте места от общината.
Проекти на община Мездра, за които се желае финансиране в размер на 9 400 000лв., са ремонт на улици след привършване реконструкцията на водопроводна мрежа в с. Моравица, с. Зверино, с. Долна Кремена и с. Брусен и Мездра; ремонт общински пътища VRC1148/III-308, Своде-Роман/-Синьо Бърдо-граница общ. (Роман-Мездра) – Ослен Криводол – Лик – Дърманци – /I-1/ и VRC3097/ VRC1082 /Мездра – Руска Бела / VRC1079/.
За община Мизия се чака държавно финансиране в размер на 8 851 446 лева за планове в град Мизия: ремонт на 3 улици (ул. „ Софроний Врачански “, ул. „ Димитър Грънчаров “, ул. „ Петър Атанасов “) и постройка на общинска администрация – Мизия. В с. Крушовица: централен площад и 6 улици (ул. „ Иван Вазов “, ул. „ Люлин “, ул. „ Петър Цветков “, ул. „ Панайот Волов “, ул. „ Димитър Тошков Петров “, ул. „ Тодор Каблешков “). В с. Софрониево – 3 улици (ул. „ Хаджи Димитър “, ул. „ Оряховска “, ул. „ Родопи “). В с. Липница – парк и 3 улици (ул. „ 28-ми април “, ул. „ Н. Вапцаров “, ул. „ Ал. Стамболийски “). В с. Войводово – ул. „ Васил Левски “.
За община Оряхово са нужни средства в размер на 4 760 000 лева за ремонт на улична мрежа на територията на община Оряхово, реорганизация, рехабилитация и доизграждане на улична ВиК мрежа в южни жилищни квартали на територията на гр. Оряхово, реорганизация и рехабилитация на улична ВиК мрежа по ул. „ Васил Левски “, ул. „ Коста Лулчев “ и ул. „ Андрей Чапразов “ в общинския център.
Необходимите средства за община Роман са 743 762 лева за създаване на асансьор, вътрешен ремонт на постройка и физкултурен салон в СУ „ Васил Левски “ – Роман.
За община Хайредин се чака държавно финансиране в размер на 2 500 000 лева за ремонт и реорганизация на улици в обитаемоте места от общината.
Между първо и второ четене на проектобюджета на Държавното публично обезпечаване народните представители от ГЕРБ-СДС внесоха предложение за отпадане тавана на пенсиите от 1 април, като в претекстовете се показва, че са нужни 10 милиона лв. на месец до 1 юли, а при индексациите на пенсиите по швейцарското предписание – по едвам още 600 хиляди лв.. Сред предложенията е и опазване на оптималния застрахователен предел в размер на 3 000 лв., с което се цели поощряване на IT бранша в страната.
Петя Аврамова и Красен Кръстев са съвносители на предлагането всяка майка, която избере да се върне на работа през втората година от майчинството си, да получава с изключение на заплата, и парично обезщетение в размер на 100%, вместо 50% от компенсацията по член 53 от Кодекса за обществено подкрепяне. Съгласно актуалните текстове от направения oт държавното управление план за бюджет на ДOO e заложено нарастване дo 710 лева нa заплащането зa oтглeждaнe нa дeтe пpeз втopaтa гoдинa от 1 април, което ce paвнявa нa минимaлнaтa paбoтнa зaплaтa зa cтpaнaтa. Ако предлагането на народните представители от ГЕРБ-СДС бъде признато на второ четене, мaйĸитe ще мoгaт дa ce въpнaт нa paбoтa и дa пoлyчaвaт 100% oт пapичнoтo oбeзщeтeниe в размер на минималната заплата. Мотивите на обединението са за cтимyлиpaнe вpъщaнeтo нa родителите на пазара на труда.
С импортираните оферти за промени и допълнения в Законопроекта за държавен бюджет народните представители от ГЕРБ/СДС целят неговото усъвършенстване с мисъл за жителите на Република България, както и осъществяване на целенасочени политики и вложения за развиване на общините и дребните обитаеми места.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР