Народните представители избират ръководствата на новоформираните постоянни комисии Депутатите избраха лидера

...
Народните представители избират ръководствата на новоформираните постоянни комисии
Депутатите избраха лидера
Коментари Харесай

Ицо Хазарта става зам.-шеф на комисията по култура, Янев пое...

Народните представители избират управленията на новоформираните непрекъснати комисии

Депутатите избраха водача на " Възраждане " Костадин Костадинов за ръководител на комисията по политиките за българите отвън страната, а водачът на " Български напредък " оглави антикорупционната комисия. Христо Петров - Ицо Хазарта, пък бе определен за зам.-председател на комисията по просвета и медии.



Демократична България оглави икономическата комисия, а ГЕРБ-СДС - енергийната.

218 депутати без нито един глас " срещу " избраха за ръководител на комисията по икономическа политика и нововъведения Мартин Димитров. Негови заместници станаха Александър Иванов от ГЕРБ, Даниел Лорер от Политическа партия, Климент Джопов и Петър Кънев от Българска социалистическа партия.

Бившият енергиен министър Делян Добрев застана отпред на енергийната комисия. 

Зам.-председатели ще му бъдат Радослав Рибарски от Политическа партия, Рамадан Аталай от ДПС- зам.-председател, социалистът Драгомир Стойнев и Ивайло Мирчев от Демократична България.

ГЕРБ взе и комисията по външна политика, както и тази по защита.  

Начело на външната застана някогашният външен министър Екатерина Захариева, а заместници ще й бъдат депутатите от Политическа партия Венцислава Любенова, Ангел Георгиев от " Възраждане ", Деян Дечев от Българска социалистическа партия и Виолета Комитова от " Български напредък ". Председател на  комисията по защита е Христо Гаджев .

Бившият министър на образованието Красимир Вълчев от  ГЕРБ ще управлява комисията по обучение , а различен някогашен министър - Николай Денков от Политическа партия е измежду заместниците му.  Комисията за директното присъединяване на жителите  и взаимоотношението с гражданското общество ще бъде ръководена още веднъж от народен представител от ГЕРБ - Анна Александрова.

" Възраждане " получи председателското място в комисията по районна политика.  Оглави я депутатът Коста Стоянов. 

Комисията по европейски въпроси отиде при Политическа партия.

Оглави я Деница Симеонова. Във втори следващ парламент  ръководител на комисията по опазване на здравето ще бъде Антон Тонев от Политическа партия . Партията получи и управлението в  комисията по електронно ръководство  и осведомителни технологии. Бившата вицепремиерка от Калина Константинова ще бъде нейният ръководител.

Българска социалистическа партия взе обществената комисия  в лицето на някогашния обществен министър Георги Гьоков, зам.-председатели ще му бъдат Деница Сачева от ГЕРБ, Искрен Арабаджиев от Политическа партия, Севим Али от Движение за права и свободи и Георги Георгиев от " Възраждане ". За Българска социалистическа партия беше отредена и  транспортната комисия , която беше управлявана от Георги Свиленски, който беше определен без нито един глас " срещу ", а изборът му бе придружен от овации. Това провокира водещия съвещанието зам.-председател на Народно събрание Йордан Цонев да се обърне на смешка към " групата за овации ". " Знаете ли в оперните театри по какъв начин ги назовават - клакьори ", ограмоти той депутатите.

Комисията по просвета и медии ще се управлява също от Българска социалистическа партия.  За ръководител беше определен Иван Ченчев. Тома Биков от ГЕРБ стана зам.-председател дружно с Христо Петров - Ицо Хазарта, от Политическа партия в компанията на различен музикант - Стоян Михалев от Демократична България. Ерджан Ебатин е зам.-председателят от името на Движение за права и свободи.

Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред ще се управлява от Движение за права и свободи - Хамид Хамид стана неин ръководител.  Негови заместници ще бъдат Мануил Манев от ГЕРБ, Рена Стефанова от Политическа партия, Цвета Рангелова от " Възраждане " и Иван Иванов от Българска социалистическа партия. Движението взе председателския пост и на  комисията по околна среда и води.  Бившият екоминистър Станислав Анастасов стана неин началник. Заместник-председатели ще бъдат Татяна Султанова от Политическа партия, Манол Генов от Българска социалистическа партия, Георги Самандов от " Български напредък ".

Председателят на комисията за надзор на службите за сигурност ще се сменя на ротационен принцип . Начело застава Даниел Павлов от ГЕРБ, а останалите - ръководители на ротация ще бъдат Даниел Митов от ГЕРБ, Бойко Рашков от Политическа партия, Ахмед Ахмедов от Движение за права и свободи, Ивайло Чорбов от " Възраждане ", Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия, Атанас Атанасов от Демократична България и Стефан Янев от " Български напредък ".

Стефан Янев  стана и ръководител на  комисията по предварителна защита и противопоставяне на корупцията. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР