Народни носии, изработени изцяло от еко материали, бяха представени от

...
Народни носии, изработени изцяло от еко материали, бяха представени от
Коментари Харесай

Изпълнителна агенция по околна среда представи носии от еко материали на събитие по проект „Зелена сцена: Супер Еко и приятели”

Народни носии, направени напълно от еко материали, бяха показани от Изпълнителна организация по околна среда (ИАОС) през днешния ден на музикално-образователно събитие по план „ Зелена сцена: Супер Еко и другари ”, на сцена пред Народен спектакъл „ Иван Вазов ”.

Костюмите от шопска и пиринска фолклорни области, са направени от 100% памук и 100% вълна, което ги прави изцяло рециклируеми „ до влакно ”

По време на събитието на LED екран зад сцената беше показана информация и съответни оферти за устойчива приложимост на текстилните произведения. Данните демонстрират, че потреблението на текстилни произведения има четвъртото най-голямо въздействие върху околната среда и климата в Европейски Съюз след хранителната индустрия, жилищното строителство и превоза. С предприемането на дребни промени в потребителското държание, като да вземем за пример образуване на замяна на облекла, прибавяне на нови декоративни акценти на старите облекла, предаване на излезлите от приложимост текстилни произведения на търговски вериги с такива начинания или в поставените с такава цел контейнери може да се понижи замърсяването на околната среда.

Всички присъстващи получиха и особено направени дарове от еко материали.

На 22 септември се отбелязва и Денят без коли, с който приключва обичайно Европейската седмица на подвижността (16-22 септември).

Децата и младежите от Детско – младежки фолклорен отбор „ Изворче “ към Национален замък на децата извършиха танц „ Настроение ” с новите театрални дрехи.

В програмата участваха БГ Дуетът и Студио за поп и джаз пеене при Национален замък на децата с вокални осъществявания на някои от най-известните и обичани български песни. Всички присъстващи получиха и особено направени дарове от еко материали.

В деня, в който България празнува оповестяването на независимостта си, събитието приключи с обичайно българско хоро, в което участваха участници и посетители.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР