Народната рецепта за следващия природен лек е от 68-годишният бай

...
Народната рецепта за следващия природен лек е от 68-годишният бай
Коментари Харесай

„Изметете“ отровите от черния дроб с лековита отвара от това растение

Народната рецепта за идващия естествен лек е от 68-годишният бай Ангел Чилев от пазарджишкото с. Ветрен. Преди три години лекарите в окръжния град разкрили, че черният му дроб е повишен с 5 сантиметра. Предписали му медикамент, само че защото му се сторил безценен в аптеката, решил да не го купува. Спомнил си за рецептата на собствен непосредствен, изписан след лекуване от тежка цироза във ВМИ – Пловдив. Рецептата е остаряла, от дълбоките архиви на националната медицина. Завещана била на приятелят на бай Ангел от лечителка. След като приложил целебната рецепта, приятелят му се радвал още 19 години живот и доживял дълбока напреднала възраст.

Различни сортове метлено семе (Sorghum)

Бай Ангел разкрил в скрина записаната рецепта, видял, че не е комплицирана и се заел с приготвянето и използването й. Пил от лечебната запарка три седмици и след контролата в болничното заведение, се оказало, че със 1,5 см е намалял черният му дроб. Лекарите не повярвали, когато след няколко месеца открили, че пенсионерът е изцяло здрав. Докторите заподозрели, че му е била сложена неверна диагноза при първия обзор. Грешка нямало, истината била, че бай Ангел прецизно забъркал и пил постоянно отварата, даже я траял след констатацията в болничното заведение, че е добре. А рецептата, която открихме в delo.bg е в действителност простичка:

Необходими съставки: 1 ч.ч. метлено семе (Sorghum) (250 гр) и 4 л. вода

Начин на подготвяне: Метленото семе (другите му названия са сорго, метла, татар, мътлар, метлина и циръ̀к ) се слага във водата и откакто заври се понижава на муден огън да къкри 10 минути. След това отварата се оставя да престои 12 часа, прецежда се и се съхранява в ледник. Желателно е направеното количество да се изпие за 24 часа. Бай Ангел предлага да се ползва следната скица при тежки случаи – първата година се прави всеки ден като се пие един месец, а на идващия се почива. На втората година приемът е единствено два пъти – един месец пролетта и един месец по средата на есента в същата доза. Пийте вместо вода, споделя старецът и не приемайте никакви други течности денем – нито кафе, нито сокове, нито чай.

Народните названия на Sorghum (метленото семе) са: метла, мътлар, тaтар, метлина и циръ̀к.

„ Изчистването на черния дроб е обезпечено, да не Ви тормози другия цвят на екстрементите по време на изхождане. Това са токсините, които се почистват от организма Ви , споделя бай Ангел. Той спазвал и предложена му от лекарите диета – изключил свинското месо от менюто си и спрял алкохола. Хапвал главно нежно телешко, ябълки, най-различни ядки.

„ На повече от 200 души съм давал рецептата за бабиния цяр. И до през днешния ден ми се обаждат хора от близо и надалеч да ми благодарят, че съм им оказал помощ. Звънят ми съселяни, техни познати и другари, които от дълго време са в чужбина – има хора в Испания, Гърция, от щатите дори… “,

споделя Ангел Чилев. Негова съседка чула от нейна позната различен лек за цироза , който може да се прави редом с отварата от „ метлено семе “. Брашно от диви кестени (8 кестена) и домакински мая – с тази примес се постанова компрес върху мястото, където е черния дроб. С двата естествени способа резултатът ще бъде още по-бърз и добър, настояват препатилите ветренци и ги предлагат горещо и на Вас.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР