Народната банка на Китай (централната банка) ще инжектира 1,2 трилиона

...
Народната банка на Китай (централната банка) ще инжектира 1,2 трилиона
Коментари Харесай

Китайската централна банка инжектира 1,2 трилиона юана в подкрепа на икономиката

Народната банка на Китай (централната банка) ще инжектира 1,2 трилиона юана (156 милиарда евро; 174 милиарда долара) в поддръжка на стопанската система, потърпевша от епидемията от вирусна пневмония, предадоха международните организации.

Тази интервенция ще бъде осъществена на следващия ден, когато китайските финансови пазари отворят още веднъж след дългата почивка за Лунната нова година, която бе удължена поради новия ковид, показва Агенция Франс Прес.

Парите ще постъпят на пазарите посредством противоположни репо покупко-продажби, прецизира Ройтерс.

Съобщението е оповестено през днешния ден на уеб страницата на банката. В него се добавя, че общата ликвидност в банковата система ще бъде с 900 милиарда юана по-висока по отношение на същия интервал на 2019 година.

Китайската национална банка разгласи през вчерашния ден, че ще употребява разнообразни принадлежности на паричната политика, с цел да подсигурява, че ликвидността остава рационално задоволителна. Институцията добави, че по-широкото икономическо отражение на бързо разрастващата се вирусна зараза в страната ще бъде краткотрайно, съобщи Ройтерс.

Народната банка на Китай ще обезпечи задоволителна ликвидност и ще я поддържа в рационални граници, ще ускори ограничаващите ограничения за циклично контролиране и ще поддържа устойчиво нивото на лихвените проценти на паричния пазар, съобщи заместник-управителят на банката Пан Гуншън, представен от ТАСС. По думите му управлението на централната банка обръща особено внимание на обстановката в страната на фона на разпространяването на пневмонията.

Народната банка излезе с няколко изказвания. Според едно от тях, представено от Ройтерс, институцията ще понижи съответно лихвите по заемите в поддръжка на фирмите, наранени от вирусната зараза.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР