Народна Република Китай изнася в Европа и по целия свят

...
Народна Република Китай изнася в Европа и по целия свят
Коментари Харесай

Китай задейства дипломацията на маските

Народна Република Китай изнася в Европа и по целия свят своите защитни дрехи и маски и своето ноу-хау, превъръщайки ги в ново средство за световно въздействие и за изтриване на пропуските ѝ в оправянето с рецесията Covid-19.

Днес втората по стопанска система в света страна, която съумя да спре разпространяването на вируса в провинция Хубей, навдига глава и стартира дипломатическо нахлуване във всички направления, правейки се на положителния самарянин в Европа. В четвъртък за първи път китайското здравно министерство разгласи, че страната няма нови случи на лични инфектирани. По същото време броят на жертвите от ковид отвън рамките на Поднебесната империя към този момент надвишава индикаторите на Китай, където са регистрирани 3245 смъртни случая. Китай се подвигнаха на крайници с невероятна скорост и в този момент нападна, счита специалист от Института Луи в Сидни, представен от френския в. Фигаро

В сряда в Италия кацнаха триста китайски лекари, с цел да подадат ръка на своите сътрудници, заети в битката със смъртоносната болест. Пекин твърди, че е изпратил медикаменти или здравна помощ на ‟десетки страни и интернационалните организации ", в това число Италия, Пакистан, Тайланд, Япония, Южна Корея и Лаос и показва това като противоположна признателност. ‟Ние в никакъв случай няма да забравим откровената помощ, която получихме от интернационалната общостност в най-трудните времена ", сподели представител на външното им министерство.

Хаосът в опазването на здравето, който царува в Европа и Съединени американски щати, дава на режима прелестна опция да си върне предходната популярност след първичните си неточности, когато не позволяваше на китайските лекари да приказват, защото те още през декември предупреждаваха за ситуацията в Ухан, което докара до огромното експлоадиране на епидемията. Пекин пуска в верния миг " дипломацията на маските ", предлагайки на Италия основна здравна помощ, която през последната седмица с огромна тъга правеха и страните от Европейски Съюз и Съединени американски щати, без значение, че водачите им с всички сили се опитваха да обявяват своята взаимност.

Пекин се втурна да оказва помощ и на Балканските страни, останали в преддверието на Европейски Съюз, като Сърбия, и неговият остарял съдружник го одобри с необятно отворени прегръдки. " Европейска взаимност не съществува. Това е небивалица. Ние разпореждаме очаквания на единствената страна, способна да ни помогне в тази комплицирана обстановка: Китайската Народна Република ", съобщи президентът Александър Вучич.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР