Народът не може да понесе нови избори, надявам се да

...
Народът не може да понесе нови избори, надявам се да
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Дано новият шеф на парламента да се вслушва


Народът не може да понесе нови избори, уповавам се да го бъде този парламент. От това, което чух при откриването на 47-ото Народно заседание, очакванията ми се усилиха. Това разяснява пред БНР Мика Зайкова от " ИТН ", доайен на 45-ото и 46-ото Народно заседание.
Тя изрази удовлетворение от избора на ръководител и заместник-председатели на Народното събрание, като акцентира, че Ива Митева и Кристиан Вигенин са с огромен опит и добави:
" Надявам се този младеж (Никола Минчев - б.р.) да има упоритостта освен да се научи, само че и да слуша, да се вслушва. Ива Митева може да му даде единствено позитивни препоръки и да му бъде дясната ръка ".

Според Зайкова постигнатото съгласие по време на договарянията за коалиция може да бъде добра основа за сформиране на съдружно съглашение и на стратегия на държавното управление:
" Най-важното е да има съдружно съглашение и добра стратегия. За министри ще се намерят хора. Много се надявам този парламент да има цялостен мандат, както и държавното управление да има цялостен 4-годишен мандат, тъй като това, което набелязахме в 135 точки, не може да стане за година. Трябва цялостен мандат и продължение на смяната ".

По думите ѝ от Има Такъв Народ желаят да има съдружно съглашение, в което да бъдат включени детайли от програмата на партията: " Не знам някой да се бори за някое министерство ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР