Народът на Беларус няма да допусне Александър Лукашенко да го

...
Народът на Беларус няма да допусне Александър Лукашенко да го
Коментари Харесай

Светлана Тихановска смята себе си за символ на промяната в Беларус

Народът на Беларус няма да допусне Александър Лукашенко да го третира както преди и рано или късно президентът ще би трябвало да се отдръпна, съобщи опозиционната лидерка Светлана Тихановска в изявление за Ройтерс, предава Българска телеграфна агенция.

Тихановска сподели, че получава доста позвънявания от интернационалните водачи, в това число от Англия и Германия, и че всичко, което желае от тях, е да поддържат беларуската общност и да съблюдават суверенитета на страната.

Основната съперничка на Лукашенко на изборите сподели също, че се усеща в сигурност в прилежаща Литва и е заобиколена от бодигардове. Тя и двете й деца напуснаха Беларус от съображения за сигурност.

Тихановска преглежда себе си като знак на смяната и счита, че ролята й е да помогне за свикването на нови избори в родината. Тя споделя, че се усеща длъжна да направи каквото може в поддръжка на протестиращите в страната си, само че няма да се кандидатира още веднъж за президент.

"По време на акцията не гледах на себе си като на политик, само че продължих напред. Не виждам себе си в политиката. Не съм политик ", призна тя в изявлението.

Тихановска, кандидатирала се на изборите, откакто брачният партньор й - прочут видеоблогър - беше пратен в пандиза, сподели, че ориста й е упълномощила роля, която няма право да захвърли.

"Това е моя орис и моя задача и нямам право да се откажа от нея. Тук съм в сигурност, само че всички хора, които гласоподаваха за мен в Беларус, имат потребност от мен като знак. Те се нуждаят от индивида, за който гласоподаваха. Не бих могла да предам народа си ", съобщи тя.

Утре Тихановска ще се срещне в Литва със заместник-държавния секретар на Съединени американски щати Стивън Бигън като част от напъните за усмиряване на рецесията в Беларус, сподели за Ройтерс нейният екип.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР