Фотографска изложба 20 години България в НАТО“, посветена на годишнината

...
Фотографска изложба 20 години България в НАТО“, посветена на годишнината
Коментари Харесай

Министър Запрянов ще открие фотоизложба, посветена на 20-ата годишнина от присъединяването на България към НАТО

Фотографска галерия „ 20 години България в НАТО “, отдадена на годишнината от присъединението на страната ни към Организацията на Северноатлантическия контракт, ще бъде открита от министъра на защитата в 18.30 ч. на 21 май (вторник) на моста до Националния замък на културата („ Моста на влюбените “). На събитието ще участват началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, висши офицери от Българската войска, представители на държавната и локалната власт, оповестиха от пресцентъра на МО.

Изложбата е отдадена на 20-ата годишнина от присъединението на България към НАТО и включва фотографии, снимани от военнослужещи и цивилни чиновници на Министерството на защитата, структури, подчинени на министъра на защитата и типовете въоръжени сили. Включените фрагменти илюстрират присъединяване на страната ни в задачи, интервенции и учения на Алианса и българския принос в груповата защита през последните две десетилетия. 

Събитието е част от Националната стратегия с начинания за отбелязване на 20-ата годишнина от участието на Република България в НАТО и 75-ата годишнина от основаването на Организацията на Северноатлантическия контракт. Жителите и гостите на столицата ще имат опция да видят експозицията до 4 юни 2024 г. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР