Наричат ​​я Хамал“ – съкращение от военна стая“ на иврит.

...
Наричат ​​я Хамал“ – съкращение от военна стая“ на иврит.
Коментари Харесай

Вътре в израелска „военна стая“ на нестабилната граница с Ливан

Наричат ​​я „ Хамал “ – редуциране от „ военна стая “ на иврит. Той се намира високо в планините на границата сред Израел и Ливан, в сърцето на комплекс, предпазен от взривни стени.

Всичко тук е обвързвано със сигурността. Няма прозорци и преди да съумеете да преминете през солидната врата, би трябвало да оставите мобилни телефони и смарт часовници - всичко, което може да издаде това скрито местонахождение.

Вътре има набор от монитори. Денонощно екип от бойци ги гледат с напрежение.

Всяко демонстрира зърнести черно-бели изображения от камери, които непрекъснато се упражняват на повече от 100 км (62 мили) от границата с Ливан. Смените нормално не престават по четири часа, като гледате по какъв начин картините се редуват още веднъж и още веднъж и търсите нещо всекидневно.

Откакто палестинските бойци на Хамас нападнаха Южен Израел от Газа преди 11 дни, убивайки 1400 души и вземайки 199 други за заложници, напрежението на тази граница непрестанно нараства.

Почти всеки ден бойци на Хизбула от Ливан изстрелват противотанкови ракети в Израел, а израелските сили дават отговор с артилерия, бойни самолети и ударни хеликоптери.

И двете страни видяха смъртни случаи на цивилни тази седмица. Всеки ангажимент поражда опасения, че насилието на тази граница може бързо да излезе отвън надзор.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР