Наричат я императрицата на Русия. Смята се, че притежава имоти

...
Наричат я императрицата на Русия. Смята се, че притежава имоти
Коментари Харесай

Алина Кабаева чукна 40, ето какво й подари Путин

Наричат я императрицата на Русия. Смята се, че има парцели на обща стойност 120 милиона $. Все още може да прави съвършен шпагат. Заема осмо място в класацията на " 100-те най-влиятелни дами в Русия " на списание " Огоньок ", оповестена през март 2014 година Това е Алина Кабаева, която през днешния ден навършва 40 години.

Бившата гимнастичка е най-одумваната държанка на съветския президент Владимир Путин, който е тъкмо с 30 години по-възрастен от нея. Смята се, че го е направила за първи път мъжки татко и му е родила общо три деца. В това са уверени също американските управляващи, Еврокомисията и английското държавно управление, които постановиха наказания на Кабаева поради персоналните ѝ връзки с Путин.

Алина е родена на 12 май 1983 година в Ташкент, като още на 3 години и половина стартира да тренира. Нейният татко Марат Кабаев, етнически татарин, е футболист. Майка й Любов Михайловна е рускиня, също някогашна спортистка.

Когато е на 11 години, тя и майка ѝ се местят в Москва, с цел да работят със популярната треньорка Ирина Винер (съпруга на олигарха Алишер Усманов), оглавила по-късно и съветската федерация по художествена гимнастика. На 15-годишна възраст Алина печели Европейското състезание (1998 г.), а по-късно още четири пъти става безспорен първенец на Европа. През 1999 година взима златото в многобоя на Световното състезание, а през 2004 година става олимпийска шампионка в Атина.

През 2007 година гимнастичката напуща огромния спорт, само че още същата година става народен представител от Държавната дума на Руската федерация. На 15 февруари 2008 година тя става ръководител на Обществения съвет на холдинга Национална медийна група. През септември 2014 година Кабаева зае поста ръководител на борда на шефовете на NMG, също по този начин оглавява борда на шефовете на ZAO Sport-Express, написа " Марица ".

В началото на април тази година в Сочи се организира 12-ият фестивал по художествена гимнастика „ Алина “, проведен въз основата на Академията „ Небесна берекет “, благосъстоятелност на Кабаева.

Кабаева рядко дава изявленията и поддържа връзка с медиите. Те пък не смеят да разгласяват съвсем нищо за връзката ѝ с Путин.

Смята се, че Кабаева е родила първия наследник на съветския президент през 2015 година в клиника в Швейцария, само че по-късно се трансформира в интернационална вест, през 2019 година тя е предпочела да не напуща Русия за второто си раждане. Тогава е станала майка на близнаци. Смята се, че Путин и Алина живеят с децата си в частната му резиденция във Валдай.

Според опозиционното издание " Проект " петима асистенти следват на всички места Кабаева, като двама са нейни братовчеди.

Центърът за проучване на корупцията и проведената престъпност (OCCRP) и Meduza по-рано идентифицираха LLCInvest.ru - група от взаимосвързани компании, които имат дворци, курорти, яхти, самолети и банкови сметки, цялостни с пари в брой за Путин. С тях се извършват и всички стремежи на някогашната олимпийска шампионка.

В хода на последното си следствие " Проект " съумява да открие точното местонахождение и даже да получи фотоси на луксозната частна резиденция на диктатора във Валдай, където Кабаева, наподобява, прекарва множеството време с децата си.

През февруари тази година изтече информация, че Путин е купил най-големия апартамент в Русия на Алина. Платен е със средства от кипърската офшорка Ermira, споменавана като " кесията " на съветския президент, съгласно следствие на изданието „ Проект “, представено на уеб страницата на Радио " Свобода ".

Става дума за двуетажен мезонет с повърхност от 2600 квадратни метра, издигнат в жилищния комплекс " Роял парк " в Сочи. Жилището разполага с басейн, кино, вътрешен двор и лична хеликоптерна площадка. Руският фешън дизайнер Валентин Юдашкин е работил върху дизайна на мезонета, приет за „ най-големия апартамент в Русия “ през 2021 година

Както е изяснило следствието на " Проект " апартаментът е бил платен първо през 2011 година от Олег Руднов, съветски олигарх, умрял през 2015 година и съсобственик банка " Россия " дружно със също близкия на Путин олигарх Юрий Ковалчук. Парите за закупуването на недвижими парцели му пристигнали от кипърската офшорка Ермира. Отбелязва се, че пентхаусът е коствал на Руднов към 90 милиона рубли, което е пет пъти по-ниско от цената, която предприемачът е показал. „ Проект “ назовава Руднов „ остарелият иконом на Путин “.

Източникът на изданието твърди, че Руднов е купил този мезонет особено за Кабаева. Освен това два жилището на горните етажи и в съседство с мезонетите на жилищния комплекс са били дадени на бабата на Кабаева Анна Зацепилина.

Кореспондентът на " Проект " под прикритието на покупател се е срещнал с двама брокери, продаващи жилища в тази постройка. По думите им те са чули, че мезонетът е „ благосъстоятелност на Кабаева “.

" Проект " е открил още, че на 800 метра от резиденцията на Путин във Валдай е издигната висока дървена жилищна постройка с повърхност от 1200 квадратни метра. Тя са води на компанията " Прайм ", записана на името на приятеля на Владимир Путин Юрий Ковалчук. Източник на изданието е споделил, че тази къща също е издигната особено за Кабаева.

Други три жилището в черноморския курорт са регистрирани на името на нейната баба.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР