Наричат го Кралят на акордеона - той е млад,

...
Наричат го  Кралят на акордеона - той е млад,
Коментари Харесай

Исус Ангелов, който излива душата си през акордеона

Наричат го „ Кралят на акордеона ” - той е млад, постоянно ухилен, извънреден гений и става любим на хората даже единствено след няколко акомпанимента, изсвирени от виртуозните му пръсти. Исус Ангелов е саморасъл музикант, който няма по какъв начин да ви  остави равнодушни, в случай че сте го засичали да свири на бул. „ Витоша ” или из столичните подлези, паркове и улици. Но както самичък споделя, той излиза да свири на открито не за пари, а с цел да дава сила и самият той да се зарежда от страстите на хората.

„ Музиката се роди в мен, а аз се преродих с нея. Кой съм? Аз съм себе си... за себе си знам, доколкото се познавам, че избирам да обичам и да създавам усмивки. Да! Ей по този начин - с едно допиране на клавиш, струна, с добра душа и с необятно отворено сърце ”,  това са думи на неповторимият музикант, които той споделя в един от клиповете в неговия YouTube канал.
    View this post on Instagram           
A post shared by kovachevap (@kovachevapetya13)

Исус Ангелов - уличният музикант с акордеона, е в положение да накара всички да танцуват и да се усмихват - „ от 6-месечни мъници до хора на 100 и нещо ” и това съгласно него е „ най-красивото нещо ”.



Той е потомствен музикант, неговият дядо е легендата на акордеона – Борис Карлов, а любовта към инструмента му предава и неговият баща  Константин Ангелов. Исус може с идентична лекост да изсвири валс, ръченица или ария на АC/DC, въпреки да не познава нотите. Казва, че сърцето му е избрало акордеона, макар че може да свири на доста принадлежности, а методът, по който той безусловно се „ слива ” с него, го потвърждава.

Печелил е наградата „ Музикант на годината “ за 2013 година от Народно читалище „ Славянска сказка “, а евентуално ви е прочут и от присъединяване му в предаването на bTV  “България търси гений ”.

Исус е свирил с Иво Папазов – Ибрямата, Любка Рондова, Янка Рупкина, Васко Василев, Джони Пенков, Ицко Финци,, Милчо Левиев, Мишо Йосифов, Етиен Леви, Васил Найденов, Ваня Костова и доста други експерти, а сигурно му предстоят още невероятни срещи с известни музиканти.

Ние - Момичетата от града и Mish Mash Fest - с огромна наслада и неспокойствие ви каним на среща с „ Кралят на акордеона ” на идния Street Music Fest, който ще се организира от 19 до 21 и ще трансформира пл. " Славейков " в център на достоверната градска просвета и уличните изкуства. Елате да си подарим вълшебни моменти, доста музика и въодушевление, стрийт арт, снимка, цирково изкуство, танцови и театрални осъществявания и доста други занимания от туптящото сърце на града - улицата!



За детайлности следете формалната страница на събитието тук.

 
Street Music Fest в сърцето на София
 

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР