Наричат атеросклерозата коварно и подмолно заболяване, както и тихият убиец.

...
Наричат атеросклерозата коварно и подмолно заболяване, както и тихият убиец.
Коментари Харесай

Коварно заболяване: Как да се предпазим от атеросклерозата?

Наричат атеросклерозата „ подло и тайно заболяване ”, както и „ тихият палач ”. Как обаче можем да се предпазим от нея - препоръките на доктор Емил Хаджиев, експерт по съдова хирургия към УМБАЛ „ Проф. Ал. Чирков ”.  

Масово пациентите не схващат, че имат проблем със стесняването на кръвоносните съдове, споделя лекарят в ефира на Нова Нюз. Процентът на разболелите се пораства непрестанно със застаряването на популацията. Притеснителното е, че заболяването стартира да визира все по-млади пациенти. 5:1 е съотношението на мъжете, болни от подлата болест, по отношение на дамите в ранна възраст. След 65-70-годишна възраст процентът сред двата пола се изравнява.

Атеросклерозата е прогресивно и дегенеративно заболяване. Тя съставлява свиване на огромните и междинни кръвоносни съдове поради плака и мазнини. Протичането ѝ доста постоянно може да остане неусетно от пациента.

Основните причинители на атеросклерозата са пет. Това са високото кръвно налягане, високият холестерол, диабетът, стресът и тютюнопушенето.

Повече гледайте във видеото:

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР